Site Feedback

u of je zeggen tegen docenten?

Hoi allemaal!

 

Ik vraag mij wat langer af hoe je omgaat als student met docenten in emails.

Vanzelfsprekend begin ik mijn mails altijd met "Geachte heer/mevrouw..." en sluit het mailtje ook formeel af. Als antwoord krijg ik echter vaak een mail terug die begint mit "Beste..." en onder de mail laat de docent alleen zijn voornaam staan. 

 

Toch voelt het wat vreemd de mail dan zelf met "Beste [voornaam van docent]" te beantwoorden. En hoe eindig je dan de mail? Het formele schrijven met mensen in hogere posities ben ik blijkbaar zodanig gewend dat het mij echt moeilijk valt eens gezellig te zijn... de cultuurschok is blijkbaar nog steeds niet voorbij ;D

 

Groetjes,

Tobias

Share:

Comments

Vanmij gangt dit ook wel af van naar welke docent ik het stuur . Meestal naar "gewone" schrijf ik Mevrouw ..... en dan schrijf ik wat ik moet zeggen en dan eindig ik met 

groeten en dan naam voornaam klas en nummer. 

ps: jij jou nederlands is echt wel goed , is dit je moedertaal ?

 

Moet ik {nou} u of je tegen {de} docenten zeggen tegen docenten/Besser: Moet ik de leraren/docenten nou met u of je aanspreken?


Hoi/Hallo allemaal/iedereen!

 

Ik vraag mij vroeg me wat langer af, hoe je als student met docenten omgaat als student met docenten in , wat met e-mails betreft.

 

 

 


Vanzelfsprekend/Uiteraard begin ik mijn mails altijd met "Geachte heer/mevrouw..." en sluit ik het mailtje/de mail ook formeel af. Als {ik een} antwoord/bericht/mail krijg/ontvang, begint het ik echter vaak een mail terug die begint miet "Beste..." en {helemaal} onderaan de mail laat de docent alleen zijn voornaam staan/achter.

Toch voelt het wat vreemd/ Toch vind ik het merkwaardig dat de mail dan zelf met "Beste [voornaam van docent]" begint te beantwoorden. En hoe eindig/sluit je dan de/een mail af?
Het formele formeel schrijven/{Het hanteren van formeel taalgebruik/formele methoden} met mensen in hogere posities ben ik blijkbaar zodanig gewend dat het mij/me echt moeilijk valt/maakt/{zwaar valt} eens gezellig te zijn.

{... de cultuurschok} het cultuurverschil is blijkbaar/kennelijk nog steeds aanwezig/niet voorbij.. ;D


Groetjes,


Tobias
Dit heb je prima gedaan! 

@ Aline: Op dezelfde manier schrijf ik ook als het maar mijn eerste mail is. Na een antwoord pas weet ik niet verder... Nee, Nederlands is niet mijn moedertaal. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland, maar studeren vindt ik hier wat fijner ;) 

 

@ Jean: Heel erg bedankt! 

@ Aline: Op dezelfde manier schrijf ik ook/{Irgendwie fühlt dieses Satz mir nicht gut, doch ist es korrekt. Allerdings würde ich lieber sagen: Ik schrijf ook op dezelfde manier, als het maar wanneer het mijn eerste mail is. Pas Nna een antwoord/Als ik een antwoord/bericht/mail ontvang/krijg, weet ik het niet verder{weiter/Dies ist eine falsche Wortwahl aber verständlichSo gibt es mehr falsche Freunde.} meer... 

 

Nee, Nederlands is niet mijn moedertaal. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland/Ik ben van Duitse afkomst/ Mijn moedertaal is Duits, maar studeren vindt ik hier wat fijner. ;)


@ Jean: Heel erg bedankt!


Graag gedaan! Gern geschehen!

Oh übrigens....Es ist ja merkwürdig. Ich habe das schlimmes Gefühl, dass das Wort '' pas'' während des Schreibens völlig verschwunden ist. -_- 

Beste Tobias,

 

Uit beleefdheid kun je je e-mail (het best) altijd met 'geachte heer, mevrouw' beginnen en afsluiten met ' met vriendelijke groet'. Deze aanhef wordt naar mijn mening het meest gebruikt.

 

 

Add a comment