Site Feedback

Apa panjenengan setuju yen pelajaran Basa Jawa di hapus?

 

Aku krungu warta saka koran "Suara Merdeka" dino Kemis tanggal 25 Juli 2013 ngomongake bab Basa Jawa arep di hapus saka pelajaran muatan lokal ing Indonesia. Opo kowe setuju yen Basa Jawa di hapus? Basa Jawa iku basa sing paling apik lan paling sopan ing Indonesia. Ayo sing pancen tresno Basa Jawa, padha nguri - uri Basa Jawa ben ora di hapus saka pelajaran muatan lokal in Indonesia.

Share:

Comments

Gak setuju banget kalo Bahasa Jawa dihapus. Kesadaran masyarakat Indonesia untuk melestarikan kebudayaan sendiri aja masih kurang. Kalo Bahasa Jawa dihapus otomatis lama-kelamaan kebudayaan Jawa hanya tinggal sejarah yang diceritakan kepada cucu-cucu kita.

Kurang setuju. Terutama untuk warga Jawa Timur yang terbiasa menggunakan bahasa Jawa Ngoko dan hanya beberapa yang faham bahasa Jawa Krama. Pemilihan kata itu bisa menunjukkan tata krama seseorang. Misalnya waktu berbicara dengan orang (Jawa) yang lebih tua, sebaiknya kita menggunakan bahasa Jawa Krama untuk menunjukkan rasa hormat.

 

Btw, saya dulu sempat tinggal di Jawa Timur dan belajar bahasa Jawa (mata pelajaran: bahasa daerah). Setelah saya pindah ke pulau Sumatera, saya nanya ke temen-temen disini, 'dulunya belajar bahasa daerah apa enggak', dan ternyata disini tidak ada pelajaran bahasa daerah. Padahal disini ada banyak bahasa daerah (bahasa Ogan, Komering, Lahat, dst) yang cukup sulit dan tentunya perlu dijaga.

 

Setahu saya, cuma ada 2 bahasa daerah yang masuk pelajaran di sekolah: bahasa Jawa dan bahasa Sunda. #ngenes

 

Mugo-mugo ora sido dihapus. Soale jaman saiki bocah-bocah enom luwih seneng lan bangga yen nganggo boso gaul utawa bosone wong bule. Luwih parah maneh, ora setitik bocah sing isin yen ngomong nganggo boso Jowo. (koreksine yo mbak yu, wis suwi ora ngomong boso Jowo. Opo maneh, biyen nilai BD jeblok terus *-*)

 

***

 

PS: Ojo nyampur boso Ngoko karo boso Kromo to mbak yu: Panjenengan & Kowe. Hehe

=== 18 tahun keatas jawab'e ===

MATANE AMEH DADI OPO WONG JOWO RA ISO BOSO JOWO. Duduk masalah nasionalisme tapi jajal sampeyan deleng. wong jowo wes ra nduwe identitas. opo meneh cah cah wedok seng sok gawul.

Aku tau mangan neng warteg. ono cewek pesen mangan...

A: Bakul

B: Sing tuku

 

A: Maem opo mbak

B: Oseng kangkung nganggo Telor

 

----- matane telor = NDOK KUWI , DUDU TELOR hasem tenan wkwkkwkw

 

ra seetuju pokok e aku

Add a comment