Site Feedback

Notebook

Written in
Author's native language
Show
 • Калвин и Хобс (Превод)
  Calvin and Hobbes (Original English) Calvin: If you could wish for anything, what would it be? Hobbes: A big sunny field to be in. Calvin: A stupid field?! You’ve got that now! Think big! Rich...
 • Преводот на случаен Википедија
  Полана, Лашко Полана е населено место во ридовите источни од Зидани Мост во општината Лашко во источна Словенија. Областата традиционално беше дел од Штаерска. Сега е вклучена со останата општин...
 • Десет Реченици
  1) Црвените кучиња ја јадат роденденската торта. 2) Големото момче ја чита интересната книга. 3) Среќната жена ја пишува тажната песна. 4) Убавите луѓе ја гледаат телевизиската програма. ...
 • Прва Порака
  Веќе е лето, ама уште не е многу жешко. Затоа што врне денеска, читам и пишувам внатре. Студирам биоинженеринг на Пурду Универзитет. Живеам во мала куќа блиску до универзитет, така одам на работа/ч...
 • Здраво!
  Здраво! Моето име е Себастијан. Почнав да учат Македонски околу Април на дваесет петнаесет, и тоа е навистина незгодно, но забавно како и.
 • Што ќе напишаме на желкин оклоп?
  Оној ден, ние во кинескиот музејот ги видовме ѓагувењ (甲骨文), древните кинески натписи кои што били написани на желкини оклопи, за да ја претскажува иднината. Вечерта бевмепоканети на банкет со дир...
  • 0
  • Macedonian
  •  
  • Dimi
  • Feb 18, 2015
  • 2 corrections
  • 0 comments
  • 266 views
 • Кирилица
  Од детството кирилица мени изгледа уваб начин на пишување. Кога сум видела нешто со кирилица, формата на буквите ја гледав со сјај во очите. Много млада научив како се чита латиница и не се сеќа...
  • 0
  • Macedonian
  •  
  • Ursa
  • Dec 22, 2014
  • 2 corrections
  • 2 comments
  • 362 views
 • my best friends
  I know him for more than 18 years and my sister my whole life .His name is Kole and he is my sister husband since 2006.He ,my sister and I ,we are function as a best trio ever.We are all different ...
 • Здраво на сите
  Здраво на сите, викам се Владимир и сум роден во Софија. Софија е столицата на Бугарија. Но во последните неколку године живев и студирав во странство и ќе живам во други држави уште неколку годин...
 • Прва порака
  Здраво! Ова е мојата прва порака - се надевам дека барем се може да се разбира! Ми се допаѓаат јужнословенските јазици; малку зборувам хрватски/српски и би сакала да учам и македонски. И мило ми...
 • Здраво на сите!
  Се обидувам да го учам македонскиот јазик од помалку една година. Пред неколку месеци не бев во можност да разбирам многу работи па се фокусирав на вежбање за време на одморите. Допишував често...
 • TISM (This Is Serious Mum) и SunS
  TISM (тизам) се австралиска рок група од Мелбурн. Групата се создадена во 1982 од Дамјан Коуел, Џон Холт, Јуџин Сестер и Шон Кели. Во 1983 година, групата има нов член, што се вика Питер Минак. Гру...
 • Неколку реченици (3)
  - Јас не сум забележал дека ти не беше вчерва дома. - Прочитам книга ама ќе морам да престанам читање затоа што ќе си одам - Не претпочитам да останувам во Франција по студиите - Кога бев ...
 • Неколку реченици (2)
  - Ќе бидам среќен ако станам двојазичен - Не сум сосема спремен за одам на Македонија, ми потреба уште да вежбам - Неодамна многу го вежбав англискиот јазик па напредував - Не бев во можно...
 • Неколку реченици
  - Посакам да ги поканам моите пријатели, ама не знам ако ќе бидам дома утре, па не можам ништо да им ветам, инаку ќе морам да им објаснам зошто не сум таму. - Брат ми посака да учествува во заба...