First notebook entry: Introducing myself
Saya mahu belajar bahasa melayu, kerana saya di Johor tiap minggu, dan dalam Singapura, banyak orang cakap bahasa melayu, dan saya mahu faham :P Juga, saya ada banyak kawan, siapa tak boleh cakap bahasa Inggeris sangat dengan baik.
Corrections
First notebook entry: Introducing myself
Nama saya Izzie. Umur saya hampir 16 tahun. Saya berasal dari Jerman, tapi tetapi saya sudah/telah tinggal di Singapura untuk selama 12 tahun. Setiap hari minggu, saya akan pergi ke Johor kerana saya untuk menunggang kuda.(p.s: u mean minggu=Sunday right?)
Saya mahu/ingin belajar bahasa melayu kerana saya akan pergi ke Johor pada setiap hari minggu dan di dalam Singapura,kebanyakkannya orang ramai bercakap dalam bahasa melayu dan saya mahu ingin fahami apa yang mereka katakan:P. Tambahan pula/tambahan juga, saya ada banyak ramai kawan siapa yang tak tidak boleh bercakap bahasa Inggeris sangat dengan dengan sangat baik.
=^.^= keep it up !
First notebook entry: Introducing myself
Nama saya Izzie. Umur saya hampir 16 tahun. Saya berasal dari Jerman, tetapi saya sudah tinggal di Singapura untuk selama 12 tahun. Setiap minggu, saya pergi ke Johor kerana saya untuk menunggang kuda.
Saya mahu belajar Bahasa Melayu kerana saya di ke Johor setiap minggu dan dalam di Singapura, banyak ramai orang bercakap Bahasa Melayu, dan saya mahu faham memahami mereka. :P Juga Tambahan pula, saya ada banyak ramai kawan, siapa yang tidak boleh bercakap Bahasa Inggeris sangat dengan baik.
Write a correction
Please enter between 25 and 8000 characters.

0 comments
Please enter between 0 and 2000 characters.