Site Feedback

Tastatură

În sfârşit am reuşit să îmi schimb tastatura să scriu cu diacritice!
Eu folosesc de câţiva ani buni Linux, şi între timp am scos ce în ce mai mult din desktop-ul meu. Adică, numai am nici meniuri, nici icoane (Se spune aşa? Adica, link-uri pe desktop-ul), nici informaţii despre calculator vizibile pe ecran. Ceea-ce se vede pe ecran este foarte puţin, şi ca să dau drumul la soft-uri eu scriu cu tastatura. Nu îmi place să am şapte mii de notificări pe ecran, soft-uri care apar automat, şi mai departe. Toata povestea astă înseamnă că trebuia să schimb conţinutul unui document ca să schimb setările de limbă pe tastatură. Ce viaţă complicată de fan Linux!
Dar acuma pot să scriu mult mai corect şi repede pe româneşte. Mă rog, nu ştiu chiar cât de corect pot să scriu, dar greşelile nu vor fi din cauza tastăturii.

Share:

 

4 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Tastatură

  În sfârşit am reuşit să îmi schimb tastatura ca [introduces a final clause] scriu cu diacritice!
  Eu folosesc de câţiva ani buni Linux, şi între timp am scos din ce în ce mai mult din desktop-ul meu. Adică, nu mai am [numai in one word means only or just; nu mai means not anymore: Nu mai am = I don't have (it) anymore] nici meniuri, nici icoane (Se spune aşa? Adică, link-uri pe desktop-ul), nici informaţii despre calculator care să fie vizibile pe ecran. Ceea ce se vede pe ecran este foarte puţin, şi ca să dau drumul la soft-uri eu scriu cu tastatura. Nu îmi place să am şapte mii de notificări pe ecran, soft-uri care apar automat, şi aşa mai departe [= and so on]. Toata povestea asta înseamnă că trebuia să schimb conţinutul unui document ca să schimb setările de limbă pe tastatură. Ce viaţă complicată de fan Linux!
  Dar acuma [acum is more literary; acuma is felt as regional] pot să scriu mult mai corect şi repede pe româneşte. Mă rog, nu ştiu chiar cât de corect pot să scriu, dar greşelile nu vor fi din cauza tastaturii.

   (Adica, link-uri pe desktop-ul )

  Tastatură

  În sfârşit am reuşit să îmi schimb tastatura CA să scriu cu diacritice! (poti spune si "am schimbat tastatura pentru a putea scrie cu diacritice")
  Eu folosesc de câţiva ani buni Linux, şi între timp am scos DIN ce în ce mai multE din DE PE desktop-ul meu. (ai putea spune doar DE PE DESKTOP, fără a folosi pronumele posesiv) Adică, numai am nici meniuri, nici icoane (Se spune aşa? Adica, link-uri pe desktop-ul -- depinde de fiecare cum le numeşte, de obicei spui ICONIŢE, pentru că "icoane" duce cu gândul la icoanele din biserică), nici informaţii despre calculator vizibile pe ecran. Ceea ce se vede pe ecran este foarte puţin, şi ca să dau drumul la soft-uri eu LE scriu cu tastatura (sau "le caut din tastatură"). Nu îmi place să am şapte mii de notificări pe ecran, soft-uri care apar automat, şi AŞA mai departe. ToataĂ povestea astăA înseamnă că trebuia să schimb conţinutul unui document ca să schimb setările de limbă pe tastatură. Ce viaţă complicată de fan Linux!
  Dar acuma pot să scriu mult mai corect şi MAI repede pe ÎN româneşte. Mă rog, nu ştiu chiar cât de corect pot să scriu, dar greşelile nu vor fi din cauza tastăturii.

   

  De obicei nu se pune virgulă înainte de ŞI in limba română decât în anumite cazuri.

  ”Adică, numai am nici meniuri...”

  Cred că trebuia să fi scris ”...nu mai...” cu 2 cuvinte.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More