Site Feedback

norsk læring igjen

Jeg begynte å lære meg norsk igjen. Men jeg kunne ikke snakke og høre på norsk som før fordi jeg ikke har brukt språket i 8 måneder. Spesielt kan jeg ikke høre klart. "Lastebilensjåfør" for eksempel høres ut som "Last bild en kjøfer" til meg. Derfor kan jeg ikke forstå hva nordmenn sier på grunn av slik gal lytting. Jeg trenger å finne noe løsning nå. Norsken min er muntlig alltid samme nivå uavhengig av hvor mye timer jeg har lest norske bøker eller hvor mange ord jeg har pugget. Jeg tror at problemet mitt er det ikke å øve lytting. Hvis jeg ikke høre nøyaktig, kan jeg ikke svare. Da kan jeg ikke bli med samtale i det hele tatt og ser ut dum.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Norsklæring igjen

  Jeg (har begynt) begynte å lære meg norsk igjen. Men jeg kunne ikke (klarer ikke å) snakke og høre forstå norsk som før, fordi jeg ikke har brukt språket i 8 måneder. Spesielt kan jeg ikke høre klart. Spesielt store vansker har jeg med å forstå.  "Lastebilensjåfør"("Lastebilsjåfør") for eksempel høres ut som "Last bild en kjøfer" til for meg. På grunn av at jeg hører feil Derfor kan jeg ikke forstå hva nordmenn sier. på grunn av slik gal lytting. Jeg trenger å finne noe en løsning nå. Den muntlige norsken min er muntlig forblir alltid samme nivå uavhengig av hvor mye mange timer jeg har lest (leser) norske bøker eller hvor mange ord jeg har pugget (pugger). Jeg tror at problemet mitt er det at jeg ikke å øver meg på å lytte. Hvis jeg ikke hører nøyaktig (etter), kan jeg ikke svare. Da kan jeg ikke bli med i samtaler (samtalen) i det hele tatt og ser ut dum ut.

   

  Kanskje du bare trenger mye tid for å bli kjent med uttalen til norske ord. Du må ikke gi opp og ikke tenke at du ser dum ut når du ikke forstår en samtale! De du snakker med vil nok forstå at det ikke er lett for deg. Det kan ikke være feil å be dem vennlig om de kan gjenta seg/snakke litt langsommere. :)

   

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More