Site Feedback

Hejsan, jag har inte rosa hår

Jag heter Karen och jag bor i Amerika. Det är ett mycket stort land, med berger och ökenar och allt andra! Jag är nu en student. Jag har studerat svenska språk för fyra veckor. Varför studerar jag svenska? Jag tycker om Sverige är ett intressant land och jag vill resa där i framtiden. Jag älskar lära mig språk. Jag talar också franska och liten ryska. Mina första språk var spanska och engelsk.

Men du är har för att du vill veta varför säg jag att jag inte har rosa hår, om fotografien ser ut liksom jag har rosa hår? Nå, det är en peruk. Jag gillar piffa upp min bild med perukar och konstiga grejer.

Å... jag älskar spela video games. Pokemon, EarthBound, Paper Mario - de är mina favoriter. Jag spelar bara Nintendo, men jag är intressat på andra spelar. Jag brukade läsa många böcker, men jag läser mindre nu för att jag inte har tiden. Nu för tiden läser jag historia och non-fiction.

Jag vill gärna komponera musik. Jag spelar piano och jag sjunger. Jag tycker att musikteori är mycket intressant.

Nå, jag ser fram emot tala med dig på svenska. Jag kan lära dig engelsk eller spanska om du vill. Hej då!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Hejsan, jag har inte rosa hår

  Jag heter Karen och jag bor i Amerika. Det är ett mycket stort land, med berg och öknar och mycket mer! Jag är student. Jag har studerat svenska i fyra veckor. Varför studerar jag svenska? Jag tycker att Sverige är ett intressant land och jag vill resa dit i framtiden. Jag älskar att lära mig språk. Jag talar också franska och lite ryska. Mina första språk var spanska och engelska.

  Men du är här för att du vill veta varför jag skrev att jag inte har rosa hår, och för att det ser ut som att jag har rosa hår på fotografiet? Nåväl, det är en peruk. Jag gillar att piffa upp (it's not wrong, but I would rather use till instead of upp) min bild med peruker och konstiga grejer.

  Å... jag älskar spela TV-spel. Pokemon, EarthBound, Paper Mario är mina favoriter. Jag spelar bara Nintendo, men jag är intressad av andra spel också. Jag brukade läsa många böcker, men jag läser mindre nu för att jag inte har tid. Nu för tiden läser jag historia och icke-fiktion.

  Jag vill gärna komponera musik. Jag spelar piano och sjunger. Jag tycker att musikteori är mycket intressant.

  Jag ser fram emot att tala med dig på svenska (It's not wrong,  but I would rather put it like this: Jag ser fram emot att prata svenska med dig). Jag kan lära dig engelska eller spanska om du vill. Hej då!

   

  -----NOTES

  There is a difference between där and dit in Swedish, but in English they both means "there". If we are talking about position it's där (there) and här (here), but if we are talking about direction it's dit (there) and hit (here).

  Var är han? Han är där. = Where is he? He is there.

  Vart ska du? Jag ska dit. = Were are you going? I'm going (over) there.

   

  Nå usually marks scepticism. Like, "how will you have it?" while nåväl is more or less equivalent to "well, ..."

   

  Remember that in Swedish, all languages end with -a. Svenska, engelska etc.

   

  Overall, very good!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More