Site Feedback

Skolan, skolan, skolan...

De här senaste dagarna har jag gjort inget utom studerar. Jag har faktiskt ingen tid efter skolan och jag kan knappt lyssna på och läser svenska på kvällen. Jag försöker somna omkring klockan nio eftersom jag väcka klockan sex i morgonen. Det är riktigt tidig enligt min mening. Minst är jag bättre på svenska än jag var förra månaden. När jag är i spanskaklass (är det rätt ord?), tänker jag bara på svenska. Läraren frågade mig faktiskt om ett spanska-ord, och jag svarade henne på svenska. Det var jättegenant. Det var allt för idag. Tack för att ni läste!

But a few questions in English... when do I use "så"? I've seen it in sentences beginning with "om" and "när", but I don't understand why it is this way. Can anyone explain it to me. And when do I know when to hyphenate to combine words? Thanks if you can answer these, anyone. :D

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Skola, skola, skola...

  De senaste dagarna har jag inte gjort (något) annat än att studera. Jag har faktiskt ingen tid efter skolan så jag hinner knappt läsa eller lyssna på svenska på kvällen. Jag försöker somna omkring klockan nio eftersom jag går upp klockan sex morgonen. Det är riktigt tidigt enligt min mening (eller: enligt mig, tycker jag (more colloquial)). Åtminstonde är jag bättre på svenska än jag var förra månaden. När jag är på mina spanskalektioner (är det rätt ord? - klass är gruppen du studerar med), tänker jag bara på svenskan. Läraren frågade mig faktiskt om ett spanskord, och jag svarade henne på svenska. Det var jättegenant (var det? :)). Det var allt för idag. Tack för att ni läste! 

   

  "Så" är ett ord som kan användas på ganska många olika sätt. Används till exempel likadant som engelskans "so" i meningar som: It was so good! (Det var så bra!) Och även som konjunktioner i meningar som: Om du inte hjälper mig så kommer jag inte klara det (If you don't help me I won't make it), När jag gick hem så var det mörkt (When I went home, it was already dark outside). Kanske är lättare att förklara om du skriver ner meningarna som du inte förstod.

   

  I'll let someone else answer the second one. I'm not sure. :P  

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More