Site Feedback

RO: Imprimante 3D - revoluția în tehnologie?

La pagina web de magazin ”Știință și tehnică” am găsit un articol legăt de 3D imprimante. Dacă nu știiți, ce sunt imprimante 3D, vă uitați la video următor:

http://www.youtube.com/watch?v=dGXZ4aTh7es

http://www.stiintasitehnica.com/prima-arma-de-foc-func-ionala-fabricata-par-ial-de-o-imprimanta-3-d_1574.html

Simplu spus, imprimanta 3D vă poate imprima, conform cu 3D model creat înainte la calculator, orice 3D obiect. Îl face pe obiectul acela din treaptă în treaptă. Folosește praf de un anumit material, cel mai des un praf metalic, sau praf plastic, și apoi uzează un lipici să contopească particule de praf. Crează obiectul în straturi foarte subțiri. Ce este foarte interestand, imprimanta poate crea și obiectele cu piese care pot să mișce.

Tehnologia aceasta este numai în leagăn. Totuși, imprimanta 3D a fost deja folosita pentru a imprima o falcă pentru o femie, care a avut nevoie de implantare de o falcă nouă.

http://www.bbc.co.uk/news/technology-16907104

Și este aproape sigur, că născocire aceasta minunata se mai va îmbunătați în viitor. Puteți să închipuiți ce fel de revoluția se va stârni din cauza imprimantelor 3D? Eu pot să imaginez doar o parte mică de consecințe.

În industrie va începe proces foarte asemănător procesului care s-a întamplat în piața de cinematografie. Înainte, oameni vizitat cinema. Apoi, casete video și DVDuri ivit și multe lume mai degreabă stau acasă când doresc să vede un film. Același lucru se va întampla cu multe produse fizice. Numai vă va trebuii să vă duceți în magazin, dacă veți avea nevoie de o vasă nouă. Numai descărcați un model de pe internet și gata.

Tot aceasta cred că vă înseamnă că centre harnice nu mai vor fi atât de importante, că înainte. Este posibil, că în urma, țării mai puțin dezvoltate, care ar dori să începe transformarea în țării cu economia mai puternica, vor pierde o posibilitate să trec prin perioadă de a fi ”uzină pentru jucarie”, prin care trece acum China. În cele din urmă, aceasta va deschide chiar mai mult foarfecă dintre țării bogate și sărăci.

Pe de alte parte, o imprimanta trimisa într-o țară africană sărăcită aduce o posibilitate să construiești lucruri necesare pentru doctori direct pe loc.

3D imprimante vor schimba lumea fizică ca internetul a schimbat lumea de idee și comunicație. Cum va arăta lumea atunci? Este numai responsibilitatea noastră...

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  RO: Imprimante 3D - revoluția în tehnologie?

  La pagina web de magazin ”Știință și tehnică” am găsit un articol legăt de 3D imprimantele 3D. Dacă nu știiți ce sunt imprimantele 3D uitați-vă la videoclipul următor (sau: următorul video):

  http://www.youtube.com/watch?v=dGXZ4aTh7es

  http://www.stiintasitehnica.com/prima-arma-de-foc-func-ionala-fabricata-par-ial-de-o-imprimanta-3-d_1574.html

  Simplu spus, imprimanta 3D vă poate imprima, conform cu 3D modelul 3D creat înainte la calculator, orice 3D obiect 3D. Îl face pe ("pe" se folosește mai degrabă atunci când e vorba despre persoane) obiectul acela din treaptă în treaptă. Folosește praf dintr-un anumit material, cel mai des un praf metalic, sau praf din plastic și apoi întrebuințează un lipici să contopească particulele de praf. Creează obiectul în straturi foarte subțiri. Ce este foarte interesant, imprimanta poate crea și obiectele cu piese care pot să se miște.

  Tehnologia aceasta este numai în leagăn. Totuși, imprimanta 3D a fost deja folosită pentru a imprima o falcă pentru o femie, care a avut nevoie de implantare de o falcă nouă.

  http://www.bbc.co.uk/news/technology-16907104

  Și este aproape sigur că născocirea aceasta minunată se mai va mai îmbunătați în viitor. Puteți să închipuiți (sau: vă puteți închipui) ce fel de revoluție se va stârni din cauza imprimantelor 3D? Eu pot să imaginez doar o mică parte din consecințe. (Ia să vedem acum ce viitor ni se prezice :))) )

  În industrie va începe un proces foarte asemănător procesului care s-a întamplat în piața de cinematografică. Înainte, oamenii vizitau cinematograful. Apoi, casetele video și DVD-urile s-au ivit (au apărut) și multă lume mai degreabă stă acasă când vreavadă un film. Același lucru se va întampla cu multe produse fizice. Nu va mai vă va trebuii să vă duceți la magazin, dacă veți avea nevoie de un vasă nouă. Numai descărcați un model de pe internet și gata.

  Tot aceasta cred că va înseamnă face ca centrele harnice (care centre?) nu vor mai vor fi atât de importante, ca înainte. Este posibil ca la sfarșit, țările mai puțin dezvoltate, care ar dori să înceapă transformarea în țării cu economia mai puternica o transormare a economiei, încercand să o îmbunătățească, să piardă o posibilitatea de a trece printr-o perioadă, fiind ”uzină pentru jucării”, prin care trece acum ca și China. (Chiar nu am înțeles ce ai vrut să spui aici). În cele din urmă, aceasta va deschide chiar mai mult foarfeca dintre țările bogate și sărace.

  Pe de altă parte, o imprimantă trimisă într-o țară africană săracă ar aduce o posibilitate să construiești de a construi lucruri necesare pentru doctori direct de pe loc.

  3D Imprimantele vor schimba lumea fizică cum internetul a schimbat lumea în privința ideilor și a comunicației. Cum va arăta lumea atunci? Este numai responsibilitatea noastră...

   

  Interesant, desi nu prea am inteles ce ai vrut sa spui in propozitia aceea lunga. In rest, bravo! :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More