Site Feedback

RO: Atacul la Nouă Cairo - Parte II

Pentru sală centrală turnulețului am avut nevoie decât un singur păianjen. Tiberianii niciodată nu au crezut că cineva să indrăznească să îi atace. Au avut încredere în tehnică lor superioară și astfel nu au pregătit turnulețe și alte clădiri militare pentru luptă înauntru. Nu am putut să cred că a fost atât de ușor. Doar am deschis ușa și am aruncat păianjenul înauntru. Am văzut două corpuri zburând prin ușa deschisa, distrugându-o. Au fost încă înflamate și s-au tremurat.

Am intrat în ce fusese sală centrală turnuleței de Armată Regească Tiberiană cu numărul C2. Prin ferestre sparse am văzut cum se apropie bombarderii noștri. Fără anti-aer aprovizionat de turnulețul, vor avea treabă ușoară cu ”canguri”. Și cu turnulețul acesta distrus avem si punct bun pentru atac la alte turnulețe.

Stăteam acolo. Gândind despre războiul acesta. Și acum, în secolul 25-lea, oameni se ucid din aceleași pricine, că și o mie de ani în urmă. Stindarde. Stindarde și steaguri. Prost. Acum, steagul regelui Mehmed II. va fi înlocuita cu altul steag. Cel puțin aici, la planeta Nouă Persia, înainte planeta Icaros, înainte planeta Gliese 176e. A purtat un timp scurt și numele ”Diamant în coroană majestatului Rege Imperator Mehmed II. de Tiberia”. Un timp scurt.

Nu că aveam grijă de asta. Rebelii plătesc bine. După acțiunea asta mă voi duce la concediu. Înapoi la Pământ. La Florida. Dracu' Florida, voi avea bani! O să mă duc la Kazachstan. Ar fi fost mișto să îl iau și pe Miguel. Mi-a plăcut de el.

Am scuturat din cap. Întai treabă, apoi concediu. Turnulețul C3 m-a așteptat. Cât de mult mi-a plăcut muncă asta...

(Sfârșit. Asta a fost încercare a mea să scriu o povestea sci-fi în limba română. Dacă vă place, sau dimpotrivă, vă displace, sau dacă nu înțelegeți ceva, spuneți-mi în comentariile, vă rog.)

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  RO: Atacul la Nouă Cairo - Parte II

  Pentru sala centrală a turnulețului n-am avut nevoie decât de un singur păianjen. Tiberienii niciodată nu au crezut că cineva ar îndrăzni să îi atace. Au avut încredere în tehnica lor superioară și astfel nu au (mai) pregătit turnulețe sau și alte clădiri militare pentru lupta de dinăuntru. Nu am putut să cred că a fost atât de ușor. Doar am deschis ușa și am aruncat păianjenul înauntru. Am văzut două corpuri zburând prin ușa deschisă, distrugând-o. Au fost încă inflamate și s-au tremurat. (Nu prea am înțeles aici.)

  Am intrat în ce ceea ce fusese sală centrală a turnulețului de Armată Regească Tiberiană cu numărul C2. Prin ferestre/le sparte am văzut cum se apropie bombardatorii noștri. Fără anti-aer aprovizionat de turnulețul, vor avea treabă ușoară cu ”cangurii”. Și cu turnulețul acesta distrus avem si un punct bun pentru/de atac la alte turnulețe.

  Stăteam acolo, gândindu-mă despre la războiul acesta. Și acum, în secolul al 25-lea, oamenii se ucid din aceleași pricine, ca și acum/cu o mie de ani în urmă. Stindarde. Stindarde și steaguri. Prost. Acum, steagul regelui Mehmed II va fi înlocuita cu altul steag. Cel puțin aici, pe planeta Noua Persia, înainte planeta Icaros, înainte planeta Gliese 176e. A purtat un timp scurt și numele ”Diamant în coroana majestății sale, Regele Imperator Mehmed II de Tiberia”. Dar aceasta doar pentru un timp scurt.

  Nu că aveam grijă de asta. Rebelii plătesc bine. După acțiunea asta mă voi duce în concediu. Înapoi pe Pământ. În Florida. Pe dracu' Florida, voi avea bani! O să mă duc la Kazachstan. Ar fi fost mișto (e un cuvânt non-formal, mai bine ai folosi "bine" aici) să îl iau și pe Miguel. Mi-a plăcut de el.

  Am scuturat din cap. Întai treaba, apoi concediu/l. Turnulețul C3 m-a așteptat. Cât de mult mi-a plăcut munca asta...

  (Sfârșit. Asta a fost încercarea mea de a scrie o povestea SF în limba română. Dacă vă place, sau dimpotrivă, vă displace, sau dacă nu înțelegeți ceva, spuneți-mi în comentarii, vă rog.)

   

  Mie niciodata nu mi-a placut sa citesc sau sa vad filme despre razboi... Citind, m-am simtit de parca as fi privit pe cineva jucand Counter Strike, deci n-as putea spune daca e interesant sau frumos... Poate fanii acesui gen vor fi mai incantati. :) Oricum, felicitari pentru efortul depus :)))

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More