Site Feedback

Cum tehnologie ar putea ajuta să îmbunătațească situația în țara mea - Slovacia - Partea I

Slovacia este țara de proveniența mea. Este o țară mică, nu prea importanta pentru lumea. Aș dori să vă spun, în primul rând ceva despre Slovacia. Și pentru că am studiat informatică, mai voi vorbi despre cum tehnologiile IT ar putea schimba Slovacia.

După revoluția în 1989, regimul s-a schimbat de la unul comunistic la unul capitalistic. Și, ca și cu orice chestie nouă, oamenii au trebiut să se învețe cum se traiește întrun sistem nou. Până acum, procesul schimbarei nu s-a desăvârșit deplin.

Suntem în EU și NATO plătim cu euro, salariu mediu este 750 de euro (înainte taxarei). Dar mulți primesc mai puțin. Economică noastra este trasă uzinelor de autoturisme. Nu prea suntem o țară în care câștigăm banii folosind capele noastre.

Dacă aș prelua puterea în Slovacia, și aș putea să schimb orice lege sau să schimb structurile birourilor publice, aș efectua punctele următoare:


1. Voturi prin internet

Toate lumea ar primi un certificat electronic prin care ar putea fi indetificat, și ar putea vota din acasă. Acest certificat ar fi folosit și pentru a întra pagine web al guvernului, care necesită identificație utilizatorilor.

Pentru oameni în vârsta, care au probleme cu tehnologii noi, în timpul votului, calculator ar fi la fiecare primărie și persoane respective s-ar identifica folosind biletele sale, ca și acum.


2. Referende prin internet

Părerea mea este că avem nevoie de mai multă democrația directă. Unul dintre instrumente democrației directe este referendumul. Folosind sistem de certificate, afișat sus, referendumuri ar putea devine un eveniment cotidian.


3. Birou Național Pentru Întreținere informațiilor private

Acum, fiecare minister are databază proprie. Dacă un cetațean dorește să rezolvă ceva cu mai multe ministre, trebuie să-i aprovizionă fiecărui informațiile separat. A fost propus că ministre și birouri ar putea împartași databazele, dar o soluție mai ușoară ar fi să fondăm un birou separat, care ar menține date despre cetățeni și le-ar aproviziona pe alte ministere cu date, dacă trebuie.

Sistemul propus ar fi și mai sigur. Este mai ușor a proteja o singură databază decât mai multe. Nu în ultimul rând, viața de un cetațean ar fi mai simplă, din cauza că stat ar cere informațiile despre el doar o dată.

(Va urma...)

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Cum tehnologia ar putea ajuta la îmbunătățirea situației în țara mea - Slovacia - Partea I

  Slovacia este țara mea de proveniență mea. Este o țară mică, nu prea importantă pentru/în lumea. Aș dori să vă spun, în primul rând ceva despre Slovacia. Și pentru că am studiat informatică, mai voi mai vorbi despre cum tehnologiile IT ar putea schimba Slovacia.

  După revoluția din 1989, regimul s-a schimbat de la unul comunistic la unul capitalistic. Și, ca și cu orice chestie nouă, oamenii au trebiut să se învețe cum se trăiește într-un sistem nou. Până acum, procesul de schimbare nu s-a desăvârșit deplin.

  Suntem în UE (Uniunea Europeană) și NATO și plătim cu euro, salariul mediu este 750 de euro (înainte taxarei-???). Dar mulți primesc mai puțin. Economia noastră se trage uzinelor de autoturisme. Nu prea suntem o țară în care câștigăm banii folosindu-ne capele noastre. capul.

  Dacă aș prelua puterea în Slovacia și aș putea să schimb orice lege sau să schimb structura birourilor publice, aș efectua punctele următoare:


  1. Voturi prin internet

  Toate lumea ar primi un certificat electronic prin care ar putea fi indetificat, și ar putea vota de acasă. Acest certificat ar fi folosit și pentru a intra pe paginile web ale guvernului care necesită identificarea utilizatorilor.

  Pentru oamenii în vârstă care au probleme cu tehnologia nouă, în timpul votului, calculatorul ar fi la fiecare primărie și persoanele respective s-ar identifica folosindu-și biletele sale, ca și acum.


  2. Referendumuri prin internet

  Părerea mea este că avem nevoie de mai multă democrație directă. Unul dintre instrumentele democrației directe este referendumul. Folosind sistemul de certificate, afișat sus, referendumurile ar putea deveni un eveniment cotidian.


  3. Biroul Național Pentru Întreținerea informațiilor private

  Acum, fiecare minister are databază baze de date proprii. Dacă un cetățean dorește să rezolve ceva cu mai multe ministre, trebuie să-i aprovizionăm fiecăruia informațiile separat. A fost propus ca ministerele și birourile să poată împărtăși bazele de date, dar o soluție mai ușoară ar fi să fondăm un birou separat, care ar menține datele despre cetățeni și le-ar aproviziona pe altor ministere cu date, dacă trebuie.

  Sistemul propus ar fi și mai sigur. Este mai ușor a proteja o singură bază de date decât mai multe. Nu în ultimul rând, viața de un cetățean ar fi mai simplă din cauză că statul ar cere informațiile despre (el) acesta doar o dată.

  (Va urma...)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More