Site Feedback

Cum tehnologie ar putea ajuta să îmbunătațească situația în țara mea - Slovacia - Partea II

(Continuare de Partea I)

4. Conturi pentru relația financiara dintre un cetațean și statul

Transferuri financiare dintre statul și cetațeni, ca spre exemplu taxe, beneficiile social ș.a.m.d ar fi organizate întrun sistem similar conturilor în bănci. Un cetațean ar putea întra la aplicația web, unde ar găsi toate transferele dintre el și stat, în mod asămănător cu internetbanking.


5. Toate contracte dintre stat și companie private divulgate la pagina web

Unul dintre drumuri să scădem amploare corupției este o lege care i-ar obliga pe politicieni și primări să publică informațiile despre toate contracte cu sectorul privat pe pagina web. Plus, ar trebui să primim și sancțiuni grave (pușcarie) pentru cei care ar supune acolo informațiile false.


Cred că propunerile acestea ar micșora amploare de corupția în Slovacia, ar înalța numărul de oameni care votează și, prin referendumuri, decizie grave ar respecta mai mult decât acum opiniile oamenilor în Slovacia.

Ce credeți voi? Ce ați schimba voi întro țară voastra?

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   Cum tehnologia ar putea ajuta la îmbunătățirea situației în țara mea - Slovacia - Partea II

  (Continuare de Partea I)

  4. Conturi pentru relația financiară dintre un cetățean și statul

  Transferurile financiare dintre statul și cetațeni, ca spre exemplu taxele, beneficiile sociale ș.a.m.d ar fi organizate într-un sistem similar conturilor în bănci. Un cetățean ar putea intra la aplicația web, unde ar găsi toate transferurile dintre el și stat, în mod asemănător cu internet banking.


  5. Toate contractele dintre stat și companiile private, divulgate la pagina web

  Unul dintre drumuri ar fi să scădem amploarea corupției (este o lege care i-ar obliga pe politicieni și primari să publice informațiile despre toate contractele cu sectorul privat pe pagina web). Plus, ar trebui să primim și sancțiuni grave (pușcărie) pentru cei care ar supune acolo informațiile false.


  Cred că propunerile acestea ar micșora din amploarea de corupției în Slovacia, ar înălța ("ar mări" e mai potrivit) numărul de oameni care votează și, prin referendumuri, deciziile grave ar respecta mai mult decât acum opiniile oamenilor în Slovacia.

  Voi ce credeți voi? Ce ați schimba voi întro țara voastră?

   

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More