Site Feedback

Hrvatska kuhinja

Bok svima, nisam dugo pisala na hrvatskom jeziku, malo imam vremena za učenje...zato ovaj post će biti sa dosta pogreški ...ali ne želim zboraviti što sam naučila, čim imam više vremena, nadam se moći ću više čitati i učiti. Želim danas dvije riječi posvetiti hrvatskoj kuhinji.
Jako volim kuhati, sve taljanska i strana jela, posebno volim hrvatska. Na internetu sam pronašla recepti za knedle, štrukle, leden kocke...naučila sam ih praviti i jako sam sretna. Pitu mađaricu sam probala u Zagrebu, po imenu, mislila sam to je iz mađarske kolač...na jednom blogu sam saznala da ne, to je iz sjeverne Hrvatske. I odličan je! Našla sam recept i već tri put sam pekla pitu. Nije teško kao što sam mislila, tako je uspjelo. Svi prijatelji kažu jedan najukusni kolač koji su jeli...drugi put želim naučiti krafne :)
Jedno pitanje: Kaže se krofne ili krafne? U blogu kaže, zovu se i pokladnice, a koriste oba izraza.
Puno hvala

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Hrvatska kuhinja

  Bok svima, nisam dugo pisala na hrvatskom jeziku, imam malo vremena za učenje...zato će ovaj post će biti sa dosta pogreški ...ali ne želim zaboraviti što sam naučila, kad nađem više vremena, nadam se da ću moći ću više čitati i učiti. Želim danas par riječi posvetiti hrvatskoj kuhinji.
  Jako volim kuhati, sve talijanska i strana jela, a posebno volim hrvatska. Na internetu sam pronašla recepte za knedle, štrukle, ledene kocke...naučila sam ih praviti i jako sam sretna. Pitu mađaricu sam probala u Zagrebu, po imenu, mislila sam da je to je  kolač iz Mađarske kolač...na jednom blogu sam saznala da nije, to je iz sjeverne Hrvatske. I odličan je! Našla sam recept i već tri put sam pekla pitu. Nije teško kao što sam mislila, tako je uspjelo. Svi prijatelji kažu da je to jedan  od najukusnijih kolača koje su jeli...drugi put želim naučiti krafne :)
  Jedno pitanje: Kaže se krofne ili krafne? U blogu kaže, zovu se i pokladnice, a koriste oba izraza.
  Puno hvala

   

  Krofne je izraz iz srpskog jezika. U hrvatskom standardnom jeziku se koristi krafna.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Croatian

  Show More