Site Feedback

Pozdrav!

Učim bosanski jezik jer radim sa brojnim ljudima bosanskog (i hrvatskog i srpskog, i crnogorskog...) porijekla. Zbog ranijeg proučavanja slovenskog jezika čitam veoma dobro (najvjerojatnije na razini high-intermediate), ali bih želio govoriti, pisati i razumeti na višoj razini. Mišljenja sam da mi je važno ovo i za karieru da jezikom postignem što više. Hoću i upoznati rođene govornike u blizini NYC-a za vježbu.

Osim jezika uživam u filmovima, sportu (posebno američkom nogometu) i kavi. Otišao sam iz Seattla prije dvije godine i New York mi se jako sviđa. Obišao sam Opatiju na Hrvatskom 2008 g. i boravio sam u Ljubljani 2010 g., tako da govorim na slovenskom veoma i brže i tečnije od bosanskog.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Pozdrav!

  Učim bosanski jezik, jer radim sa brojnim ljudima bosanskog (i hrvatskog i srpskog, i crnogorskog...) porijekla. Zbog ranijeg proučavanja slovenskog jezika, čitam veoma dobro (najvjeroj (v)atnije na razini high-intermediate (viši intermedijalni novo)), ali bih želio govoriti, pisati i razumeti na višoj razini. Mišljenja sam da mi je važno ovo i za karijeru da jezikom postignem što više. Hoću Želim i upoznati rođene govornike u blizini NYC-a za vježbu. (radi vježbanja bosanskog jezika)

  Osim učenja jezika, uživam u filmovima, sportu (posebno američkom nogometu) i kahvi. Otišao sam iz Seattla prije dvije godine i New York mi se jako sviđa. Obišao sam Opatiju na (u) Hrvatskom (Hrvatskoj) 2008. g. i boravio sam u Ljubljani 2010. g., tako da govorim na slovenskom veoma i brže i tečnije od bosanskog.

  Good. Keep going!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Bosnian

  Show More