Site Feedback

Pozdrav!

Učim bosanski jezik jer radim sa brojnim ljudima bosanskog (i hrvatskog i srpskog, i crnogorskog...) porijekla. Zbog ranijeg proučavanja slovenskog jezika čitam veoma dobro (najvjerojatnije na razini high-intermediate), ali bih želio govoriti, pisati i razumeti na višoj razini. Mišljenja sam da mi je važno ovo i za karieru da jezikom postignem što više. Hoću i upoznati rođene govornike u blizini NYC-a za vježbu.

Osim jezika uživam u filmovima, sportu (posebno američkom nogometu) i kavi. Otišao sam iz Seattla prije dvije godine i New York mi se jako sviđa. Obišao sam Opatiju na Hrvatskom 2008 g. i boravio sam u Ljubljani 2010 g., tako da govorim na slovenskom veoma i brže i tečnije od bosanskog.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Pozdrav!

  Učim bosanski jezik jer radim sa brojnim ljudima bosanskog (i hrvatskog i srpskog, i crnogorskog...) porijekla. Zbog ranijeg proučavanja slovenskog jezika, čitam veoma dobro (najvjerovatnije jatnije na više srednjoj razini high-intermediate), ali bih želio govoriti, pisati i razumjeti na višoj razini. Mišljenja sam da mi je važno ovo i za karijeru da (I had to though it out because we already know you refer to the languages, so you don't have to mark it) jezikom postignem što više. Hoću (ok, but it is better to say "želim") i upoznati rođene govornike u blizini NYC-a za vježbu. radi vježbanja bosanskog jezika. 

  Osim učenja jezika uživam u filmovima, sportu (posebno američkom nogometu) i kahvi (kafi - Serbian and Montenegrin, kahvi - Bosnian, kavi - Croatian) vi. Otišao sam iz Seattla prije dvije godine i New York mi se jako sviđa. Obišao sam Opatiju u na Hrvatskoj m 2008 god. i boravio sam u Ljubljani 2010 g., tako da govorim na slovenskom veoma i brže i tečnije od bosanskog. 

   

  Really nice job. Congratulations. 

  If you want, I can teach you Bosnian. 

  Have a nice day. 

   

  Pozdrav!

  Učim bosanski jezik, jer radim sa brojnim ljudima bosanskog (i hrvatskog i srpskog, i crnogorskog...) porijekla. Zbog ranijeg proučavanja slovenskog jezika, čitam veoma dobro (najvjeroj (v)atnije na razini high-intermediate (viši intermedijalni novo)), ali bih želio govoriti, pisati i razumeti na višoj razini. Mišljenja sam da mi je važno ovo i za karijeru da jezikom postignem što više. Hoću Želim i upoznati rođene govornike u blizini NYC-a za vježbu. (radi vježbanja bosanskog jezika)

  Osim učenja jezika, uživam u filmovima, sportu (posebno američkom nogometu) i kahvi. Otišao sam iz Seattla prije dvije godine i New York mi se jako sviđa. Obišao sam Opatiju na (u) Hrvatskom (Hrvatskoj) 2008. g. i boravio sam u Ljubljani 2010. g., tako da govorim na slovenskom veoma i brže i tečnije od bosanskog.

  Good. Keep going!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Bosnian

  Show More