Site Feedback

Worden verlegen is niet behulpzaam om een taal te leren

Ik ken een cursist dat Polen uit komt. Een mooi mestje. Over de Nederlandse cursus, gaat idereen veel vooruit behalve dit meisje. We herkennen haar verbetering niet, omdat zij een echt verlegen mestje zijn. Zelfs meer verlegen dan Chineese mestje...... Jullie weten dat meest Chineese mensen verlegen zijn, of misschen te beschieden zijn. Het is gewoon de culturele oorzaak, niet de probleem van onze hoofd.

Ik kan nog steeds me herinneren toen ik eerst keer probeerde om Engels te spreken. Ik was echt nerveus. Ik was bang dat ik veel foutjes zal maken. In werkelijkheid, is het eerlijk niet noodzakelijk. De luisteraar wil graag genoeg ruimten aan de spreker geven. Als zij naar jou willen luisteren, betekent het alvast dat zij jouw armoedig woorden hebben aangenomen.

Al met al, worden verlegen is niet allen slecht aan jouw taal leren proces, maar ook heel slecht aan jouw toekomst. Als je mijn niet gelooft, probeert Chinees te leren. 哈哈哈!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Worden verlegen is niet behulpzaam om een taal te leren

  Ik ken een cursist die uit Polen komt. Een mooi meisje. Over de Nederlandse cursus, gaat iedereen veel vooruit, behalve dit meisje. We zien bij haar geen verbetering, omdat zij echt een verlegen meisje is. Zelfs meer verlegen dan Chinese meisjes...... Jullie weten dat meeste Chinese mensen verlegen zijn, of misschen te bescheiden zijn. Het heeft gewoon een culturele oorzaak, niet een probleem in ons hoofd.

  Ik kan nog steeds me herinneren toen ik de eerste keer probeerde om Engels te spreken. Ik was echt nerveus. Ik was bang dat ik veel foutjes zou maken. (Maar) In werkelijkheid, is het om eerlijk te zijn (to be honest..) niet nodig (/noodzakelijk). De luisteraar zal vast graag genoeg ruimten aan de spreker willen geven. Als zij naar jou willen luisteren, betekent het in ieder geval (alvast) dat zij jouw armoedige manier van uitdrukking (/woorden) hebben aangenomen/geaccepteerd.

  Al met al, worden is verlegen zijn niet alleen slecht voor jouw taal leer proces/voortuigang, maar ook heel slecht voor jouw/je (hele) toekomst. Als je mijn niet gelooft, probeert Chinees te leren. 哈哈哈!

   

  Goed gedaan! Ik snapte eigenlijk overal wel goed wat je bedoelde. Bij sommige punten moet je je beheersing nog een beetje bijschaven maar je hebt helemaal niet zoveel fouten gemaakt!

   

  Hoe bedoel je je afsluitende zin? Dat je erachter komt dat het moeilijker is een taal te leren als je verlegen bent, of eigenlijk als je met verlegen mensen praat (Chinezen dus)? Waardoor veel praten minder goed lukt? Mocht ik heb verkeerd begrijpen, leg het me graag uit! ;)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More