Site Feedback

Si us plau, ajudeu-me amb el meu català!`+

Què vas fer el Nadal passat i què feies normalment quan eres petit als Nadals?
Quan era petita, els Nadals eren diferents que ja són. Per exemple, quan era petita, creia que existia el Pare Noel però en créixer, les coses canvien y el Nadal ja no sigui el mateix. L’arribada del Pare Noel ja no és alegria però, el Nadal passat, va significar para mi, una obligació de la societat en què comprar regals i tots les coses materials para les familiars i els amics i, per tant, és una època totalment consumista.
És una llàstima que el Nadal ja no sigui el mateix perquè quan jo era petita i arribava el Nadal pensava en menjar els torrons i en les neules de xocolata però no més (desafortunadament) perquè el Nadal passat va preferir a pensar en el vi, la cervesa I la cava. Hi ha tanta angoixa que m’espanta engreixar-me massa. Però hi ha molts diferencies entre els Nadals de quan era petita y del Nadal passat.
Recordo molt bé com era el Nadal quan era petit i vivia a la casa de meus pares -el dia de Nadal celebràvem un bon dinar familiar, però només el nucli familiar i alguna àvia o tieta.
Quan les meves germanes i jo érem petites, recordo que durant les vacances, sempre havia un bon arbre de nadal i decoràvem la casa. Havia molts dies de festa quan venien tots els familiars a casa i portaven els regals por nosaltres.
Quan era petita, les nits abans del Nadal m’era impossible dormir, però este any, quan va acostar el Nadal, no vaig (lliurar-se a l’entusiasme). É molt trist. Encara que les vacances de Nadal m’encanten i el Nadal és una tradició que acostuma agradar a la majoria de la gent, el Nadal passat vaig pensar en que vam convertit aquesta època en la data més consumista de l’any. I per este, vaig agradar menys quan va sortir els regals grossos de debò el dia de Nadal. En canvi, el Nadal passat, vaig veure les vacances de Nadal com una excusa per reunir amb la gent que estimo: la meva família i meus amics (sobretot els que no vaig veure durant l’any . Ara, per aquestes festes amb amics i familiars vaig beure alcohol i vaig menjar molt.
Però jo sempre veuré el Nadal com l’excusa per reunir i passar una bona estona amb la família, ja que la rutina moltes vegades no ho deixar fer tant sovint.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Si us plau, ajudeu-me amb el meu català!`+

  Què vas fer el Nadal passat i què feies normalment quan eres petit/a als Nadals?
  Quan era petita, els Nadals eren diferents als d'ara. Per exemple, quan era petita, creia que existia el Pare Noel però en créixer, les coses canvien y el Nadal ja no és el mateix. L’arribada del Pare Noel ja no és alegria però, el Nadal passat, va significar para mi, una obligació de la societat en què comprar regals i tots les coses materials para les familiars i els amics i, per tant, és una època totalment consumista. (Però l'arribada del Pare Noel ja no és alegria. El Nadal passat, va significar per a mi una obligació de la societat en què s'ha de comprar regals i totes les coses materials per als familiars i els amics i, per tant, és una època totalment consumista)
  És una llàstima que el Nadal ja no sigui el mateix perquè quan jo era petita i arribava el Nadal pensava en menjar els torrons i en les neules de xocolata, però no més (desafortunadament) perquè el Nadal passat vaig preferir a pensar en el vi, la cervesa i el cava. Tinc tanta angoixa que m’espanta engreixar-me massa. Però hi ha moltes diferencies entre els Nadals de quan era petita y el Nadal passat.
  Recordo molt bé com era el Nadal quan era petit i vivia a la casa dels meus pares -el dia de Nadal celebràvem un bon dinar familiar, però només el nucli familiar i alguna àvia o tieta.
  Quan les meves germanes i jo érem petites, recordo que, durant les vacances, sempre hi havia un bon arbre de nadal i decoràvem la casa. Hi havia molts dies de festa quan venien tots els familiars a casa i portaven els regals per a nosaltres.
  Quan era petita, les nits abans del Nadal m’era impossible dormir, però aquest any, quan es va acostar el Nadal, no vaig (lliurar-me a l’entusiasme)(seria més correcte: no em vaig entusiasmar/no vaig entusiasmar-me,. És molt trist. Encara que les vacances de Nadal m’encanten i el Nadal és una tradició que acostuma agradar a la majoria de la gent, el Nadal passat vaig pensar en que vam convertit(en què hem convertit/ vaig pensar que hem convertit) aquesta època en la data més consumista de l’any. I per aquest motiu, vaig agradar menys (no em va agradar tant) quan van sortir els regals grossos de debò el dia de Nadal. En canvi, el Nadal passat, vaig veure les vacances de Nadal com una excusa per reunir-me amb la gent que estimo: la meva família i els meus amics (sobretot els que no vaig veure durant l’any . Ara, per aquestes festes, amb els amics i els familiars vaig beure alcohol i vaig menjar molt.
  Però jo sempre veuré el Nadal com l’excusa per reunir-me i passar una bona estona amb la família, ja que la rutina moltes vegades no ho deixar fer tant sovint.

   

  Si us plau, ajudeu-me amb el meu català!`+

  Què vas fer el Nadal passat i què feies normalment quan eres petita (representa que la pregunta és per a una noia, no?) als Nadals?
  Quan era petita, els Nadals eren diferents als d'ara que ja són. Per exemple, quan era petita, creia que existia el Pare Noel però en créixer, les coses canvien y el Nadal ja no sigui és el mateix. L’arribada del Pare Noel ja no és alegria però, el Nadal passat, va significar para per mi, una obligació de la societat en què comprar regals i totes les coses materials para les pels familiars i els amics i, per tant, és una època totalment consumista.
  És una llàstima que el Nadal ja no sigui el mateix perquè quan jo era petita i arribava el Nadal pensava en menjar els torrons i en les neules de xocolata, però no més (desafortunadament), perquè el Nadal passat va vaig (parles tu mateixa, oi? preferir a pensar en el vi, la cervesa I i la el cava. Hi ha Tinc tanta angoixa que m’espanta engreixar-me massa. Però hi ha moltes diferències entre els Nadals de quan era petita y del Nadal passat.
  Recordo molt bé com era el Nadal quan era petita i vivia a la casa dels meus pares -el dia de Nadal celebràvem un bon dinar familiar, però només el nucli familiar i alguna àvia o tieta.
  Quan les meves germanes i jo érem petites, recordo que durant les vacances, sempre hi havia un bon arbre de Nadal i decoràvem la casa. Hi havia molts dies de festa quan venien tots els familiars a casa i portaven els regals per nosaltres.
  Quan era petita, les nits abans del Nadal m’era impossible dormir, però este aquest any, quan es va acostar el Nadal, no vaig (lliurar-me a l’entusiasme). És molt trist. Encara que les vacances de Nadal m’encanten i el Nadal és una tradició que acostuma a agradar a la majoria de la gent, el Nadal passat vaig pensar en que vam convertit aquesta època en la data més consumista de l’any. I per este aquest, vaig em van agradar menys quan van sortir els regals grossos de debò el dia de Nadal. En canvi, el Nadal passat, vaig veure les vacances de Nadal com una excusa per reunir-me amb la gent que estimo: la meva família i els meus amics (sobretot els que no vaig veure durant l’any. Ara, per aquestes festes amb amics i familiars vaig beure alcohol i vaig menjar molt.
  Però jo sempre veuré el Nadal com l’excusa per reunir-nos i passar una bona estona amb la família, ja que la rutina moltes vegades no ho deixar fer tant sovint.

  Uf, quina redacció més llarga. Però ha estat un plaer. Salutacions!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Catalan

  Show More