Site Feedback

Презентација. Прашања / Одговори

A- Здраво ! Како си ?
B- Здраво ! добро, фала многу, а ти ?

A- Добро сум, благодарам. Не знам како се викаш.
B- Се викам Бенжамин (Benjamin).

A- Од каде си ?
B- Французите сум. Живеам во Нанси (Nancy).

A- А зошто научиш Македонски јазик ?
B- Го научам затоа што би сакал да зборувам со македонц пријатели.
Кога ние сме заедно, тие зборуваат француски и македонски понекогаш.

A- Што ти се допагја ?
B- Сакам електронска музиката. Ја слушам и ја направам.
Сакам патувам, излегувам и играм тенис.

(Се надевам дека нема премногу грешки ...
Пријатно !)

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Презентација. Прашања / Одговори

  A- Здраво ! Како си ?
  B- Здраво ! Добро СУМ, фала многу, а ти ?

  A- Добро сум here you wrote it correct , благодарам. Не знам како се викаш?
  B- Се викам Бенжамин (Benjamin).

  A- Од каде си ?
  B- Од Франција  сум. Живеам во Нанси (Nancy).

  A- А зошто сакаш да научиш Македонски јазик ?
  B- Го учам затоа што би сакал да зборувам со пријателите од Македонија

  Кога ние сме заедно, тие зборуваме на француски и  на македонски понекогаш.

  A- Што ти се допаѓа ?
  B- Сакам да слушам електронска музиката. Сакам да ја слушам и да ја направам креирам, компонирам. 
  Сакам да патувам, да излегувам и  да играм тенис.

  (Се надевам дека нема премногу грешки ... less than 20 % :) 
  Пријатно !)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Macedonian

  Show More