Site Feedback

Македонија

Здраво !

Ќе зборувам на Македонија и на животот во Македонија. Очигледно, јас не сум Македонец. Ова е само што го прочитав или што го слушнав. Може да ми кажете ако ова не е добро.

Тоа е земја од поранешна Југославија. Има два милиони на луѓе во Македонија, а има исто многу Македонеци што живеат во странство. Капиталот е Скопје, има шестотини илјади луѓе.

Има неколку разлики меѓу Македонија и Франција :
Луѓе се повеќе пријателски во Македонија, тие се поблиску до семејството.

Но, има исто сличности :
Храната е добра :), но немаме ајварот :'(
Жените се убави (јас сум маж и сакам жените, не можам да кажам ако мажите се убави ^^). Ние сме блиску до нашите традиции (музиката, историјата, ...).

Секако, заборавив многу работи. Се надевам дека ќе одам во Македонија за ги гледам.

Пријатно

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Македонија

  Здраво !

  Ќе зборувам за Македонија и за животот во Македонија. Очигледно, јас не сум Македонец. Ова е само она што го прочитав или што го слушнав. Можете да ми кажете ако ова не е добро.

  Тоа е земја од поранешна Југославија. Има два милиони луѓе во Македонија, а исто така има многу Македонци кои живеат во странство. Главниот град е Скопје и има шестотини илјади луѓе.

  Има неколку разлики меѓу Македонија и Франција :
  Луѓето се повеќе пријателски во Македонија, тие се поблиски со семејството.

  Но, исто така има сличности :
  Храната е добра :), но немаме ајвар :'(
  Жените се убави (јас сум маж и ги сакам жените, не можам да кажам дали мажите се убави ^^). Ние сме блиску со нашите традиции (музиката, историјата ...).

  Секако, заборавив многу работи. Се надевам дека ќе одам во Македонија за да ги видам.

  Пријатно

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Macedonian

  Show More