Site Feedback

Vaför jag gillar Skandinavien

Innan jag somnade igår undrade jag vaför jag tycker så mycket om Norden och jag kom på några anledningar. Först, tycker jag om skandinavisk natur med sina fjell och fjorder och framförallt sina vidder. Vir har naturligtvis vacker natur här i Österrike också men det finns inte så stora vidder och jag saknar havet. Jag har aldrig fått en sådan stor känsla av frihet som jag fick under min resa till Norge. Darütöver passer det nordiska klimatet väldit bra för mig eftersom jag tycker om vintern och när det är kallt. Jag tror också att jag inte heller hade några svårigheter med dem mörka vintrar om jag levde där. En andra punkt är karaktären av skandinavisk folk. Man säger att skandinaven är hellre lungn men mycket hjärtlig, vilket låter sympatiskt för mig och liknar min egen kynne. Tills nu, hade jag tyvärr inte tillräckligt mycket tillfällen att kolla det och självklart är ju varje människa annorlunda :)

Tack i förväg för berättelsen!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Vaför jag gillar Skandinavien

  Innan jag somnade igår undrade jag varför jag tycker så mycket om Norden och jag kom på några anledningar. Först, tycker jag om skandinavisk natur med sina fjäll och fjorder och framförallt sina vidder. Vir har naturligtvis vacker natur här i Österrike också men det finns inte så stora vidder och jag saknar havet. Jag har aldrig fått en sådan stor känsla av frihet som jag fick under min resa till Norge. Därutöver passar det nordiska klimatet väldigt bra för mig eftersom jag tycker om vintern och när det är kallt. Jag tror också att jag inte heller hade några svårigheter med dem mörka vintrarna om jag lever där. En andra punkt är karaktären av skandinavisk folk. Man säger att skandinaven är hellre lungn men mycket hjärtlig, vilket låter sympatiskt för mig och liknar min egen kynne. Tills nu, har jag tyvärr inte haft tillräckligt mycket tillfällen att kolla det och självklart är ju varje människa annorlunda :)

  Tack i förväg för berättelsen!

   

  Jättebra text, mest små fel. Du använder några ord som är lite ovanliga (t.ex. vidder och kynne), men speciellt vidder passar väldigt bra här.

  Vill du öva på något särskillt är det meningsbyggnaden. I svenskan är vi ofta rakare än i tyskan och bisatser är mindre vanliga. Din text ovan innehåller dock inga meningsbyggnadsfel, allt är rätt (så vitt jag kan se iaf). :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More