Site Feedback

Om røykefrie serveringssteder

Alle vet hvor farlig røyken er både for de som røyker og for passive røykere. Røykere bør tenke på folk som prøver å holde seg frisk eller har pusteproblemer. Det er urettferdig å gjøre de andre syke. Jeg har lest at passiv røyking er veldig farlig og kan føre til alvorlige sykdommer. Servitørene som jobber på restauranter er mest utsatte for passiv røyking. De får økt risiko for å få blant annet lungekreft, astma, bronkitt, lungebetennelse, hjertesykdommer osv.
Jeg vet at det er ikke koselig å stå utenfor restauranten om vinteren for å røyke, men man er ikke plikt å gjøre det. Det var ens valg å begynne å røyke og det gjelder fortsatt om et valg: man kan når som helst slutte å røyke.
Jeg er altså enig med røykeloven. Vi har alle en eller flere laster, men vi må vise hensyn mot de andre hvis lastene våre angår dem.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Om røykefrie serveringssteder

  Alle vet hvor farlig røyken er, både for de som røyker og for passive røykere. Røykere bør tenke på folk som prøver å holde seg friske eller har pusteproblemer. Det er urettferdig dårlig gjordt ("urettferdig" er ikke feil, men "dårlig gjordt" høres bedre ut i denne sammenhengen) å gjøre de andre syke. Jeg har lest at passiv røyking er veldig farlig og kan føre til alvorlige sykdommer. Servitørene som jobber på restauranter er mest utsatte for passiv røyking. De får har økt risiko for å få blant annet lungekreft, astma, bronkitt, lungebetennelse, hjertesykdommer osv.
  Jeg vet at det er ikke ikke er koselig å stå utenfor restauranten om vinteren for å røyke, men man er ikke plikt å gjøre det (I stedet for "man er ikke plikt å gjøre det" kan du si "man er ikke forpliktet til å ta en røyk" eller "røyking er ikke en plikt"). Det var ens eget valg å begynne å røyke og det gjelder handler fortsatt om et valg: man kan når som helst slutte å røyke.
  Jeg er altså enig med røykeloven. Vi har alle en eller flere laster, men vi må vise ta hensyn mot til de andre hvis lastene våre angår går ut over dem.

   

  Du skriver veldig bra norsk! :)

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More