Site Feedback

En sint pensjonist

Jeg leste i går i avisa det som en sint pensjonist har skrevet om dagens ungdom. Det er ikke rettferdig å generalisere at alle unge er late, bortskjemte og uhøflige. Det avhenger av hver person sin oppdragelse og sine moralverdier.
Jeg har to voksne gutter og jeg er veldig stolt av dem. De har vokst opp i en avbalansert familie og i et trygt miljø. Vi må ikke dømme de unge hardt. Vi må ta i betraktning at ikke alle ungene har vært heldige å ha en god familie og å få en god oppdragelse. Kanskje noen av dem har vokst opp med en alkoholiker far eller ei altfor opptatt mor. Andre av de unge har fått en god oppdragelse, men likevel blir de dårlige personer. Dette skjer når de er i et galt vennskap. Mange unge blir påvirket av andre.
Vi bør ikke kritisere de unge for å være sånn som den sinte pensjonisten sa. Vi kan istedenfor lære dem å være snille og å følge regler og å ha bedre moralverdier.
Vi må også huske at vi også var unge en gang og kanskje har vi gjort de samme feilene som de gjør nå. Vi blir bedre med tiden og jeg håper å huske det når jeg skal bli pensjonist.

PS: dette er bare fantasi :)
På forhånd tusen takk for rettelse!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  En sint pensjonist

  Jeg leste i går ("I går leste jeg" høres bedre ut enn "Jeg leste i går") i avisa det som en sint pensjonist har hadde skrevet om dagens ungdom. Det er ikke rettferdig å generalisere at alle unge er late, bortskjemte og uhøflige. Det avhenger av hver person sin oppdragelse og sine moralverdier. 

  Jeg har to voksne gutter og jeg er veldig stolt av dem. De har vokst opp i en avbalansert familie og i et trygt miljø. Vi må ikke dømme de unge for hardt. Vi må ta i betraktning at ikke alle ungene har vært heldige med å ha en god familie og å få en god oppdragelse. Kanskje noen av dem har vokst opp med en alkoholikersert far eller ei altfor opptatt mor. Andre av de unge har fått en god oppdragelse, men likevel blir de dårlige personer. Dette skjer når de er vokser opp i et galt vennskap miljø. Mange unge blir påvirket av andre.
  Vi bør ikke kritisere de unge for å være sånn som den sinte pensjonisten sa. Vi kan istedenfor lære dem å være snille og å følge regler og å ha bedre moralverdier.
  Vi må også huske at vi også var unge en gang og kanskje har vi gjort de samme feilene som de gjør nå. Vi blir bedre med tiden og jeg håper å huske det når jeg skal blir pensjonist.

   

   

  Tidsuttrykk (i går, i dag, på onsdag osv.) står som regel helt først eller helt sist i setningen, derfor høres "I går leste jeg..." bedre ut enn "Jeg leste i går...". 

   

  "Har skrevet" brukes når noe er skrevet ferdig, men bare når man nettopp har skrevet det ferdig, eller når tidspunktet det ble skrevet ferdig på er ukjent. Du leste noe som ble skrevet i går, og det betyr at pensjonisten skrev det ferdig i fortid. Derfor må man også bøye "har" i fortid og bruke "hadde skrevet" i stedet for "har skrevet". 

   

  En "alkoholiker" er et substantiv og refererer til en person. "Alkoholisert" er et adjektiv som betyr "ødelagt av alkohol". 

   

   

   

  En sint pensjonist
  I går leste jeg i avisa det som en sint pensjonist hadde skrevet om dagens ungdom. Det er ikke rettferdig å generalisere at alle unge er late, bortskjemte og uhøflige. Det avhenger av hver person sin oppdragelse og sine moralverdier.
  Jeg har to voksne gutter og jeg er veldig stolt av dem. De har vokst opp i en avbalansert familie og i et trygt miljø. Vi må ikke dømme de unge for hardt. Vi må ta i betraktning at ikke alle ungene har vært heldige med å ha en god familie og å få en god oppdragelse. Kanskje noen av dem har vokst opp med en alkoholisert far eller ei altfor opptatt mor. Andre unge har fått en god oppdragelse, men likevel blir de dårlige personer. Dette skjer når de vokser opp i et galt miljø. Mange unge blir påvirket av andre.
  Vi bør ikke kritisere de unge for å være sånn som den sinte pensjonisten sa. Vi kan istedenfor lære dem å være snille og å følge regler og å ha bedre moralverdier.
  Vi må også huske at vi også var unge en gang og kanskje har vi gjort de samme feilene som de gjør nå. Vi blir bedre med tiden og jeg håper å huske det når jeg blir pensjonist.

   

  :)  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More