Site Feedback

Skoletrøtthet

Utdanningssystemet bør forandre seg litt. Barna må ikke være stresset på skolen. De må trives på skolen slik at de kommer gjerne til å lære. Hvis de lærer bare for å få gode karakterer, er det forgjeves. Elevene pleier å pugge for å få gode karakterer, men det er ingen vits i å gjøre det. De vil ikke huske noe i framtida og de bruker ikke hjernene sine for det. Å pugge er bare noe som du gjør automatisk. Dette viser ikke hvor flink en elev er.
Leksemengder er også et stort problem. Det er bra å få hjemmearbeid, men de bør få færre oppgaver. Elevene har ikke nok tid for å slappe av etter timene. Dessuten er mange opptatte med andre aktiviteter (dans, fotball, svømming osv). Elevene blir lei av å gjøre så mange lekser og det fører til å løse oppgavene automatisk. Kanskje noen av dem kommer til å skrive hva som helst for å bli ferdige med leksene raskere. Vi må også ta i betraktning at det er vanlig med å bruke Internettet nå til dags. Og det er så lett å lage et prosjekt når du kopierer fra forskjellige nettsider!
Vi må altså unngå skoletrøttheten og så vil elevene være mer engasjerte.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Skoletrøtthet Skolelei

  Utdanningssystemet bør forandre seg litt. Barna må ikke være stresset på skolen. De må trives på skolen slik at de kommer gjerne blir oppmuntret til å lære. Hvis de lærer bare for å få gode karakterer, er det forgjeves. Elevene pleier å pugge for å få gode karakterer, men det er ingen vits i å gjøre det. De vil ikke (du kan også si "Da vil de ikke...") huske noe i framtida og de bruker ikke hjernene sine for det ("de får ikke brukt hjernene sine" er bedre). Å pugge er bare noe som du gjør automatisk. Dette viser ikke hvor flink en elev er.
  Leksemengder er også et stort problem. Det er bra å få hjemmearbeidlekser, men de bør få færre oppgaver. Elevene har ikke nok tid for å slappe av etter timene. Dessuten er mange opptatte med andre aktiviteter (dans, fotball, svømming osv). Elevene blir lei av å gjøre så mange lekser og det fører til å at de løser oppgavene automatisk (eller "uten å tenke gjennom hva de skriver"). Kanskje noen av dem kommer til å skrive hva som helst for å bli ferdige med leksene raskere. Vi må også ta i betraktning at det er vanlig med å bruke Internettet nå til dags. Og det er så lett å lage et prosjekt når du kopierer fra forskjellige nettsider!
  Vi må altså unngå skoletrøttheten at elevene blir skolelei, og så vil elevene være mer engasjerte.

   


  "Skoletrøtthet" er ikke et ord som blir brukt til vanlig. Det som er vanlig å si er at "man er skolelei". Siden "skolelei" er et adjektiv, slo jeg opp i ordboka for å finne et substantiv som kunne erstatte "skoletrøtthet", men det fant jeg ikke. Derfor ville jeg bare brukt ordet "skolelei".


  Det er faktisk vanlig å si "internett" uansett om det er bestemt eller ubestemt. 

   

   

  Skolelei
  Utdanningssystemet bør forandre seg litt. Barna må ikke være stresset på skolen. De må trives på skolen slik at de blir oppmuntret til å lære. Hvis de lærer bare for å få gode karakterer, er det forgjeves. Elevene pleier å pugge for å få gode karakterer, men det er ingen vits i å gjøre det. Da vil de ikke huske noe i framtida og de får ikke brukt hjernene sine. Å pugge er bare noe som du gjør automatisk. Dette viser ikke hvor flink en elev er.
  Leksemengder er også et stort problem. Det er bra å få hjemmelekser, men de bør få færre oppgaver. Elevene har ikke nok tid for å slappe av etter timene. Dessuten er mange opptatt med andre aktiviteter (dans, fotball, svømming osv). Elevene blir lei av å gjøre så mange lekser og det fører til at de løser oppgavene uten å tenke gjennom hva de skriver. Kanskje noen av dem kommer til å skrive hva som helst for å bli ferdig med leksene raskere. Vi må også ta i betraktning at det er vanlig å bruke internett nå til dags. Og det er så lett å lage et prosjekt når du kopierer fra forskjellige nettsider!
  Vi må altså unngå at elevene blir skolelei, så vil elevene være mer engasjerte.

   

  :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More