Site Feedback

Mergând mai departe

În sfârșit, după 5 ani și jumătate în România, încep să mă gândesc întradevăr le plecare în altă parte. De la început m-am simțit bunvenit în România și îmi place că talentele mele, de a vorbi engleză și de a cânta la banjo, sunt foarte apreciate de către români, dar unele lucruri mă tot împing în alte direcții.
S-a dovedit că este extrem de greu să strângi instrumentiști pentru o trupă în București. Sunt mulți care se resemnează înainte să pornească. De câte ori n-am auzit că e muzică foarte frumoasă dar nu există așa ceva la noi așa că nimeni nu o să vrea să asculte? Mi se pare absolut absurd să te gândești așa. Crezi că București mai are nevoie de metaliști? Nu sunt destuli? Ceea ce încă nu există aici, tocmai asta trebuie să te atragă. Altfel mai bine lucrezi la birou, că nu e mare șansă să fii tu cel mai frumos sau cel mai deștept care încearcă să facă exact la fel ca mii de alții. Dacă îți place muzica noastră, probabil că o să le placa și altoră. Cine te crezi să declari de la început că nu merită nici o încercare? România este între singurele țări în Europa fără asociație de bluegrass. Pentru mine asta înseamnă un câmp neplantat, neexploatat și, dacă nu mă înșel, fertil.
Sunt și alte motive care mă împing spre plecare, dar această resemnare chiar că nu mi se pare deloc normal.

Share:

 

2 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Mergând mai departe

  În sfârșit, după 5 ani și jumătate în România, încep să mă gândesc într-adevăr la plecare. Încă de la început m-am simțit binevenit în România și îmi place că talentele mele, de a vorbi engleza și de a cânta la banjo, sunt foarte apreciate de către români, dar unele lucruri mă tot împing în alte direcții.
  S-a dovedit că este extrem de greu să strângi instrumentiști pentru o trupă în București. Sunt mulți care se resemnează înainte să pornească. De câte ori n-am auzit că această muzică e foarte frumoasă, numai că nu există așa ceva la noi, așa că nimeni nu o să vrea să o asculte? Mi se pare absolut absurd să gândești așa. Crezi că Bucureștiul mai are nevoie de metaliști? Nu sunt destui? Ceea ce încă nu există aici, tocmai asta trebuie să te atragă. Altfel mai bine lucrezi la birou, că nu ai avea mari șanse să fii tu cel mai frumos sau cel mai deștept care încearcă să facă exact la fel ca mii de alți oameni. Dacă îți place muzica noastră, probabil că o să le placa și altora. Cine te crezi să declari de la bun început că nu merită nicio încercare? România este printre singurele țări în Europa fără asociație de bluegrass. Pentru mine asta înseamnă că aici există un câmp neplantat, neexploatat și dacă nu mă înșel, fertil.
  Sunt și alte motive care mă împing spre plecare, dar această resemnare chiar că nu mi se pare deloc normală.

  Mergând mai departe

  În sfârșit, după 5 ani și jumătate în România, încep să mă gândesc întradevăr la plecarea în altă parte. De la început m-am simțit binevenit în România și îmi place că talentele mele, de a vorbi engleză și de a cânta la banjo, sunt foarte apreciate de către români, dar unele lucruri mă tot împing în alte direcții.
  S-a dovedit că este extrem de greu să strângi instrumentiști pentru o trupă în București. Sunt mulți care se resemnează înainte să pornească. De câte ori n-am auzit că e muzică foarte frumoasă dar nu există așa ceva la noi, așa că nimeni nu o să vrea să asculte? Mi se pare absolut absurd să te gândești așa. Crezi că București mai are nevoie de metaliști? Nu sunt destui? Ceea ce încă nu există aici, tocmai asta trebuie să te atragă. Altfel mai bine lucrezi la birou, că nu e ai mari șanse să fii tu cel mai frumos sau cel mai deștept dintre toți cei care încearcă să facă exact la fel ca mii de alții alte persoane. Dacă îți place muzica noastră, probabil că o să le placa și altora. Cine te crezi să declari de la început că nu merită nici o încercare? România este printre singurele țări din Europa fără o asociație de bluegrass. Pentru mine asta înseamnă un câmp neplantat, neexploatat și, dacă nu mă înșel, fertil.
  Sunt și alte motive care mă împing spre plecare, dar această resemnare chiar că nu mi se pare deloc normală.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More