Site Feedback

Kommunismen

Romania er et demokratisk land nå og jeg synes at jeg er heldig å leve i fred og i demokrati. Jeg er fri å gjøre det som jeg ønsker.
Rumenere har levd i kommunism i 22 år, men jeg var for liten for å huske noe. Foreldrene mine og de eldre generasjonene har fortalt meg noe om hvordan det var den gangen. Ingen sa noensinne at de hadde det bra da. Det var vanskelig.
Faren min har fortalt meg at de ikke kunne kjøpe mye mat, for den ikke var nok for alle. Det var få butikker og folk måtte stå i veldig store køer i mange timer.
På tv var det bare programmer om Ceausescu og klokka 20.00 ble de avbrytet.
Ingen fikk lov til å si noe galt om Ceausescu, ellers var de pågrepet.
Det var kanskje en god ting den gangen, som det ikke skjer nå: alle fikk en arbeidsplass da de var ferdige på skolen.
I 1989 ble folk lei av Ceausescu, lei av å være redde for å si det de mente, for å gjøre det de ønsket seg. Befolkningen startet en revolusjon og Ceausescu og kona hans var drepte den 25. desember 1989 - akkurat om jula. Folk pleier å si at vi ikke har det bra nå fordi vi drepte dem i juledagen.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Kommunismen

  Romania er et demokratisk land nå, og jeg synes at jeg er heldig å som lever i fred (og) i et demokrati. Jeg er fri til å gjøre det (som) jeg ønsker (evt. vil).
  Rumenere har levd i kommunism i 22 år (Romania har vært kommunistisk i 22 år),  men jeg var for liten for å huske noe. Foreldrene mine og de eldre generasjonene har fortalt meg (noe) om hvordan det var den gangen. Ingen sa noensinne at de hadde det bra da. Det var vanskelig. 

  Faren min har fortalt meg at de ikke kunne kjøpe mye mat, for den ikke var nok for det var ikke nok til alle. Det var få butikker, og folk måtte stå i veldig store lange køer i mange timer.
  På tv var det bare programmer om Ceausescu og klokka 20.00 ble de avbrytet avbrutt.
  Ingen fikk lov til å si noe galt om Ceausescu, ellers var ble de pågrepet.
  Én ting som kanskje var bra da, men som vi ikke har nå er at Det var kanskje en god ting den gangen, som det ikke skjer nå: alle fikk en arbeidsplass da når de var ferdige på skolen.
  I 1989 ble var folk lei av Ceausescu, lei av å være redde for å si det hva de mente, og for å gjøre det de ønsket seg ville. Befolkningen startet en revolusjon og Ceausescu og kona hans var ble drepte den 25. desember 1989 - akkurat om på første julaedag. Folk pleier å si at vi ikke har det bra nå fordi vi drepte dem i juledagen.

  ---

  Kommunismen
  Romania er et demokratisk land nå, og jeg synes at jeg er heldig som lever i fred (og) i et demokrati. Jeg er fri til å gjøre det jeg vil.
  Romania har vært kommunistisk i 22 år, men jeg var for liten for å huske noe. Foreldrene mine og de eldre generasjonene har fortalt meg om hvordan det var den gangen. Ingen sa noensinne at de hadde det bra da. Det var vanskelig.
  Faren min har fortalt meg at de ikke kunne kjøpe mye mat, for det ikke var nok til alle. Det var få butikker, og folk måtte stå i veldig lange køer i mange timer.

  På TV var det bare programmer om Ceausescu og klokka 20.00 ble de avbrutt.
  Ingen fikk lov til å si noe galt om Ceausescu, ellers ble de pågrepet.
  Én ting som kanskje var bra da, men som vi ikke har nå, er at alle fikk en arbeidsplass (en jobb) når de var ferdige på skolen.
  I 1989 var folk lei av Ceausescu, lei av å være redde for å si hva de mente, og for å gjøre det de ville. Befolkningen startet en revolusjon og Ceausescu og kona hans ble drept den 25. desember 1989 - akkurat på julaften. Folk pleier å si at vi ikke har det bra nå fordi vi drepte dem på juledagen.

  ---

  En veldig bra tekst, Mirelia, som forklarer godt hvordan det er å leve hos deg. Norsken din er veldig god, bare noen få vanskelige formuleringer, men det er likevel lett å forstå hva du mener. Merk passiv form "å bli drept", i stedenfor "var drept"

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More