Site Feedback

Mihai Eminescu

Mihai Eminescu var en rumensk dikter og journalist. Han ble født den 15.januar 1850 og er betrakt som den beste rumenske forfatter av alle tider.
Mange av diktene hans studeres ennå på skolen og de er verdifulle for den rumenske litteraturen.
"Luceafarul" (Stjernen) er hans berømteste dikt og den har 98 strofer. Men kjærlighetshistorien hans med Veronica Micle er like berømt. Mange av diktene til Eminescu forteller om hans følelser mot Veronica. Hun var 22 år da de ble kjent med hverandre, men hun giftet seg da hun var 14 år. De holdt kjærligheten hemmelig i mer enn 7 år inntil døden til Veronicas mann. Etter det prøvde de å bo sammen, men de skiltet seg 3 år senere på grunn av altfor mye kjærlighet, synes jeg.
Da Eminescu var 33 år, ble han deprimert og etter 6 år ble han dement, som det ofte skjer med slike genier dessverre. Han var en ganske ensom person og et misforstått geni. Caragiale, en annen berømt forfatter som kjente ham, sa at Eminescu hadde en skiftende personlighet og at hele livet hans har vært en svinging mellom hans utadvente og innadvente sider.
Han døde i 1889, men samtidig lever han ennå gjennom sine verker.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Mihai Eminescu

  Mihai Eminescu var en rumensk dikter og journalist. Han ble født den (du trenger ikke "den") 15. januar 1850 og er betraktet som den beste rumenske forfatteren av alle tider.
  Mange av diktene hans studeres ennå på skolen og de er verdifulle for den rumenske litteraturen.
  "Luceafarul" (Stjernen) er hans berømteste mest berømte dikt og den har 98 strofer. Men kjærlighetshistorien hans med Veronica Micle er like berømt. Mange av diktene til Eminescu forteller om hans følelser mot Veronica. Hun var 22 år da de ble kjent med hverandre, men hun hadde allerede giftet seg da hun var 14 år. De holdt kjærligheten hemmelig i mer enn 7 år, inntil døden til Veronicas mann. Etter det prøvde de å bo sammen, men de skiltet seg 3 år senere på grunn av alt for mye kjærlighet, synes tror jeg.
  Da Eminescu var 33 år, ble han deprimert og etter 6 år ble han dement, noe som det dessverre ofte skjer med slike genier dessverre. Han var en ganske ensom person og et misforstått geni. Caragiale, en annen berømt forfatter som kjente ham, sa at Eminescu hadde en skiftende personlighet og at hele livet hans har hadde vært en svinging mellom hans utadvente og innadvente sider.
  Han døde i 1889, men samtidig lever han han lever ennå gjennom sine verker.

   

  :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More