Site Feedback

Fietsen

 

De Belgen houden van fietsen. Ik fiets niet graag en ik kijk niet graag naar de coursen op het televisie. Ik kijk liever voetbal.
Vorige jaar heb ik naar de Ronde van Vlaanderen gekeken. Maar het was heel saai. Ik heb 20 minuten gewacht om 2 seconden van fietsen te zien.
Maar (anyway) ik moet ook fietsen omdat ik werk aan mijn poep. Dan ik fiets binnen elke twee dagen ongeveer 17 kilometers. Maar gisteren heb ik buiten fitsen voor de eerste keer dit jaar omdat het weer heel mooi was. Maar ik heb maar 8 kilometers gefietst omdat er heel wind was.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Fietsen

  De Belgen houden van fietsen/wielrennen. Ik fiets niet graag en ik kijk niet graag naar de coursen koersen op het televisie. Ik kijk liever voetbal.
  Vorige jaar heb ik naar de Ronde van Vlaanderen gekeken. Maar het was heel saai. Ik heb 20 minuten gewacht om 2 seconden van het fietsen/het wielrennen te zien.
  Maar (anyway) ik moet ook fietsen omdat ik werk aan mijn poep/kont/bips/billen. Dan ik fiets ik binnen elke twee dagen ongeveer 17 kilometers. Dit doe ik normaal gesproken binnen. Maar gisteren heb ik voor de eerste keer dit jaar buiten fitsen gefietst voor de eerste keer dit jaar omdat het weer heel mooi was/omdat het heel mooi weer was. Maar ik heb maar 8 kilometers gefietst omdat er (heel) veel wind was.

   

  Heel goed gedaan!

   

  In Belgium, "poep" is an regularly used translation for your behind or your arse. In The Netherlands, however, "poep" only means "shit". So sentences with this word that may be very normal in Belgium, will sound really funny to Dutch people.

   

  The word "binnen" is hard to fit in the sentence "Dan fiets ik elke twee dagen ongeveer 17 kilometer" because "binnen" does not only mean "inside", but also "within". The sentence then very quickly means "I ride about 17 kilometres within two days" instead of "I ride inside a building". So I chose to add a sentence to clarify this.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More