Site Feedback

Gedachten over kunst

Vroeger was kunst altijd iets zoals schilderen, tekenen, of standbeelden maken. Het was geaccepteerd dat het doel van een kunstwerk was mooi te zijn. Tenslotte, ging kunst alleen over een onderwerp uit een kleine groep van acceptabel onderwerpen-- religieuse of didactische verhalen, portretten, landschappen, enzovoort.
Maar, in het twintigste eeuw is dat door Marcel Duchamp verandert. Volgens Duchamp kan alles kunst zijn, als een kunstenaar maar zei dat het kunst is. Dat is een hele andere mening, maar hij is het tot een deel van ons tijdgeest geslaagd te maken.
Dus, voor mij, maakt het geen zin om te vragen of iets kunst is of niet. Alles is kunst! Het enige vraag die we nog hebben is “Mag ik dit soort kunst?”

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Gedachten over kunst

  Vroeger was kunst altijd iets zoals schilderen, tekenen, of (stand)beelden maken. Het was geaccepteerd dat het doel van een kunstwerk was (om) mooi te zijn. Tenslotte, ging kunst alleen over een onderwerp uit een kleine groep van acceptabele onderwerpen-- religieusze of didactische verhalen, portretten, landschappen, enzovoort.
  Maar, in het twintigste eeuw is dat door Marcel Duchamp verandertd. Volgens Duchamp kan alles kunst zijn, als een kunstenaar maar zei dat het kunst is. Dat is een hele andere mening, maar hij is erin geslaagd (om) het tot een deel van onzes tijdgeest geslaagd te maken.
  Dus, voor mij, maakt het niet uit of heeft het geen zin maakt het geen zin om te vragen of iets kunst is of niet. Alles is kunst! De Het enige vraag die we nog hebben is “Hou Mag ik van dit soort kunst?”

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More