Site Feedback

Å gi blod

Helt siden i fjor hadde jeg tanken om å gi blod i bakhodet. Jeg syns blod er en av den beste gave som man kan gi til et annet menneske. Men dagen før jeg skulle dra til blodbanken ble jeg klort av katten min. Såret var dyp og jeg blødd mye. jeg måtte dra til akuttnotaken. Sykepleie på akuttnotaken syntes det var morsomt å ta i mot pasienter som ble skadet av en katt, heldigvis var det ikke lang ventetid, jeg fikk behandling inni to timer og de ga meg en stivkrampvaksine og antibiotika for 10 dagers forbruk. Der fikk jeg også beskjed om at jeg ikke skulle gi blod innen 6 måneder.

Da 6 måneder er snart over ble jeg syk. Jeg begynte å hoste kraftig etter noe mystisk grunnen. Jeg fikk deretter masse hoste saft og bobbetabletter fra legen som kan hjelpe i mot hosten. Heldigvis jeg ble frisk igjen i begynnelsen av april.

Nå planlegger jeg å gi blod etter eksamen, det vil si i sommerferien. Denne gangen skal jeg ta vare på meg selv og vare ops på katten min, samtidig spise sunt og lever sunt. Jeg vet enda ikke hvilket blodtype jeg har, fikk hørt om at blod til de fleste kineser er RH positiv, men siden pappa er RH negativt, er jeg veldig nysgjerrig om var det positivt eller negativt blod som løper i blodårene mine :-P

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Å gi blod

  Helt siden i fjor hadde har jeg hatt en  tanken om å gi blod i bakhodet. Jeg syns blod er en av den beste gave som man kan gi til et annet menneske. Men dagen før jeg skulle dra til blodbanken ble jeg klort av katten min. Såret var dypt og jeg blødde mye. jeg måtte dra til akuttmotaket. Sykepleieren på akuttmotaket syntes det var morsomt å ta i mot pasienter som ble skadet av en katt, heldigvis var det ikke lang ventetid, jeg fikk behandling innen to timer og de ga meg en stivkrampevaksine og antibiotika for 10 dagers forbruk. Der fikk jeg også beskjed om at jeg ikke skulle gi blod innen 6 måneder.

  Da 6 måneder er snart nesten var over ble jeg syk. Jeg begynte å hoste kraftig etter noe av en mystisk grunnen. Jeg fikk deretter masse hostesaft og bobbetabletter fra legen som kan skulle hjelpe  i mot hosten. Heldigvis ble jeg ble frisk igjen i begynnelsen av april.

  Nå planlegger jeg å gi blod etter eksamen, det vil si i sommerferien. Denne gangen skal jeg ta vare på meg selv og være obs på katten min, samtidig spise sunt og lever sunt. Jeg vet enda ikke hvilken blodtype jeg har, fikk høre om at blod til de fleste kinesere er RH positiv, men siden pappa er RH negativt, er jeg veldig nysgjerrig om det  er var det positivt eller negativt blod som løper renner i blodårene mine :-P

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More