Site Feedback

Beköszöntött a tavasz

Végre itt a tavasz ! Ezévi tél nagyon hosszú volt, hosszabb mint más években. Még húsvétkor sok új havat kaptunk. Kertünk 450 méteres tenger feletti magasságon fekszik, így a természet által rendezett hóadagolása igen bőkezű volt. Még április közepén a hóréteg vastagsága kb. 30 centimétert tett ki. Mostanában már semmi hó sem látható. A rét zöldül, és a fák virágzásnak indulnak. A cseresznyefa minden tavasszal az elsőnek virágba borul. Jól látható az erdőben álló vadcseresznye fehér apró virága. A cseresznyefa után szilvafa és almafa ébred fel. Az utolsó valószínű a diófa, melynek téli álma leghosszabb. Azt mondják a természetbarátok, hogy a diófa félti a fagyot. Nem minden fa ugyanis fagyálló. Tavaly történt, hogy még május közepén is jött a dér. Annak következtében megfagytak a diófa virágai.
Ma május elseje van, és úgy látszik, hogy esőre áll az idő.
„Májusi eső aranyat ér” (közmondás).

Pavel 01. 05. 2013

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Beköszöntött a tavasz

  Végre itt a tavasz! Az ezévi tél nagyon hosszú volt, hosszabb mint más években. Még húsvétkor is sok új havat kaptunk. Kertünk 450 méteres tenger feletti magasságon fekszik, így a természet által rendezett hóadagolása igen bőkezű volt. Még április közepén a hóréteg vastagsága kb. 30 centimétert tett ki. Mostanában már semmi hó sem látható. A rét zöldül, és a fák virágzásnak indulnak. A cseresznyefa minden tavasszal az elsőnek virágba borul virágba. Jól látható az erdőben álló vadcseresznye fehér apró virága. A cseresznyefa után a szilvafa és az almafa ébred fel. Az utolsó valószínű a diófa, melynek téli álma leghosszabb. Azt mondják a természetbarátok, hogy a diófa félti féli a fagyot. Nem minden fa ugyanis fagyálló ugyanis. Tavaly történt, hogy még május közepén is jött a dér. Annak következtében Ettől megfagytak a diófa virágai.
  Ma május elseje van, és úgy látszik, hogy esőre áll az idő.
  „Májusi eső aranyat ér” (közmondás).

  Pavel 01. 05. 2013

  Beköszöntött a tavasz

  Végre itt a tavasz ! Az ezévi tél nagyon hosszú volt, hosszabb mint más években. Még húsvétkor is sok (új) havat kaptunk. A kertünk 450 méteres tenger feletti magasságon fekszik, így a természet által rendezett hóadagolása igen bőkezű volt. Még április közepén a hóréteg vastagsága kb. 30 centimétert tett ki. is elérte, mostanában már semmi hó sem nem látható. A rét zöldül, és a fák virágzásnak indulnak. A cseresznyefa minden tavasszal az elsőnek, mely virágba borul. Jól látható az erdőben álló vadcseresznye fehér apró virága. A cseresznyefa után a szilvafa és az almafa ébred fel (virágzik). Az utolsó (valószínű) a diófa, melynek téli álma a leghosszabb. Azt mondják a természetbarátok, hogy a diófa félti a fagyot, ugyanis nem minden fa ugyanis fagyálló. Tavaly történt, hogy még május közepén is jött a dér. Annak következtében megfagytak a diófa virágai.
  Ma május elseje van, és úgy látszik, hogy esőre áll az idő.
  „Májusi eső aranyat ér” (közmondás).

  Pavel 01. 05. 2013

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Hungarian

  Show More