Site Feedback

Jag graduerar! Lycklig? Sorglig? Kul? Tråkig?

 

Snart ska ja graduera från Cornell University i USA. Det är en tid av stora förändringar i livet, och det bringar också stora känslor.

Glädje: Jag måste inte bekymra mig mer med betyg – fast jag kommer alltid att lära mig nya saker, det kan vara bra at inte ha lektioner som viktigaste i mitt liv. Jag ska bo i en andra stad och byter omgivning. Jag ska bo i San Diego, där vädret är jättemycket bättre. Där ska jag doktorera (som innebär huvudsakligt att göra forskning). Sydvästen av USA ar också ett område jag känner inte så mycket, och det ska vara kul att lära känner det. Och jag kommer att ha långa semester: hela sommaren!

Sorg: Jag kommer inte att se mina vänner som jag träffat på universitetet. Jag ska kanske besöka eller träffa de mer intima vänner då och då, men det finns många mindre intima vänner som jag kanske aldrig mer kommer att se. Så är det också med platser i staden: universitetet, markten, och vackra vattenfallen som finns här omkring. Det finns även mycket som jag aldrig fått chans att göra i mina fyra år här. Men det är nog med negativitet!

Tråkighet: Jag går inte på promoveringsceremoni. Jag tycker det är ganska tråkig att kläder sig konstigt och sitta och vänta många timmar bara så att någon kan läsa ditt namn och ropa "gratulation!" eller vad det än är att de ropar. Dessutom kommer det at vara fullt med människor, man kan knappt hitta plats på restauranger eller parkering. Nej, jag går direkt iväg efter sista examen.

Nyfikenhet: Istället att stanna här för promovering, jag ska gå på resa i Kina! Fast jag har till dels kinesisk ursprung, jag har aldrig varit där. Det ska vara interessant att lära känna landen och även mina kusiner som bor där, men som jag har inte träffat förr.

Och efteråt står livet!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Jag utexamineras/tar examen! Lyckligt? Sorgligt? Kul? Tråkigt?

  Snart ska jag ta examen från Cornell University i USA. Det är en tid av stora förändringar i livet, och det bringar också stora känslor. (Personligen tycker jag att man kan använda ordet "bringa" här).

  Glädje: Jag behöver inte/är inte tvungen att bekymra mig mer om betyg – fast jag kommer alltid att lära mig nya saker, det kan vara bra att inte ha lektioner som det viktigaste i mitt liv. Jag ska bo i en annan stad och byta byter omgivning. Jag ska bo i San Diego, där vädret är jättemycket bättre. Där ska jag doktorera (som huvudsakligen innebär innebär huvudsakligt att göra forskning). Sydvästen av USA ar är också ett område som jag inte känner till jag känner inte så mycket, och det ska vara bli kul att lära känner känna det. (Aldrig "och" direkt efter punkt i svenskan) Och Jag kommer att ha lång semester långa semester: hela sommaren!

  Sorg: Jag kommer inte att se mina vänner som jag träffat på universitetet. Jag ska kanske besöka eller träffa de närmaste vännerna mer intima vänner då och då, men det finns många inte lika nära mindre intima vänner som jag kanske aldrig mer kommer att se. Så är det också med platser i staden: universitetet, markten miljön (?), och vackra vattenfallen som finns här omkring. Det finns även mycket som jag aldrig fått chans att göra i under mina fyra år här. Men det är nog med negativitet!

  Tråkighet: Jag går inte på promoveringsceremoni. Jag tycker det är ganska tråkig att kläder sig konstigt och sitta och vänta många timmar bara så att någon kan läsa ditt namn och ropa "grattis/gratulerar!" eller vad det än är (som) att de ropar. Dessutom kommer det att vara fullt med människor, man kan knappt hitta plats på restauranger eller parkering. Nej, jag går iväg direkt iväg efter sista examen.

  Nyfikenhet: Istället att stanna stannar jag här för avslutningscemermoni, jag ska åka på resa i/till Kina! Fast jag har till dels Trots att jag har dels kinesisk ursprung, jag har aldrig varit där. Det ska vara bli interessant att lära känna landet landen och även mina kusiner som bor där, men som jag inte har träffat förr/förut. har inte träffat förr.

  Och Efteråt står livet!
  Efteråt väntar en ny del av livet!

  Jag utexamineras! Lyckligt? Sorgligt? Kul? Tråkigt?

  Snart ska ja utexamineras från Cornell University i USA. Det är en tid av stora förändringar i livet, och det bringar ("bringar sounds old and stale, "frambringar" or "för också med sig" might be a better wording) också stora känslor.

  Glädje: Jag måste inte bekymra mig mer med betyg – fast jag kommer alltid att lära mig nya saker, det kan vara bra att inte ha lektioner som det viktigaste i mitt liv. Jag ska bo i en annan stad och byt omgivning. Jag ska bo i San Diego, där vädret är jättemycket bättre. Där ska jag doktorera (som innebär huvudsakligt att göra forskning). Sydvästra USA är också ett område jag inte känner till så mycket, och det ska bli kul att lära känna det. Och jag kommer att ha lång semester: hela sommaren!

  Sorg: Jag kommer inte att se mina vänner som jag träffat på universitetet. Jag ska kanske besöka eller träffa de mer intima vänner då och då, men det finns många mindre intima vänner som jag kanske aldrig mer kommer att se. Så är det också med platser i staden: universitetet, markten (do you mean "marknaden"(the market)?), och de vackra vattenfallen som finns här omkring. Det finns även mycket som jag aldrig fått chans att göra i mina fyra år här. Men det är nog också negativt!

  Tråkighet: Jag går inte på promoveringsceremoni (What is it called in English?). Jag tycker det är ganska tråkigt att klä sig konstigt och att sitta och vänta många timmar bara så att någon kan läsa ditt namn och ropa "gratulerar!" eller vad det är de ropar. Dessutom kommer det at vara fullt med människor, man kan knappt hitta plats på restauranger eller parkering. Nej, jag åker iväg direkt efter sista examen.

  Nyfikenhet: Istället att stanna här för promovering, jag ska åka på resa till Kina! Jag har till dels kinesisk ursprung, fast jag har aldrig varit där. Det ska bli interessant att lära känna landet och även mina kusiner som bor där, men som jag inte har träffat förr.

  Och efteråt står livet! (What do you mean by this?)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More