Site Feedback

Min Mening om Dødsstraff

Mange land hadde dødsstraff i gamle dager. Folk som dreper de andre må bli drept også. Da samfunn og folk ble mer og mer kultivert, har mange land kansellert dødsstraff. Jeg synes det er en stor utviklingen av mennesker. Det er en trend at det vil bli stadig mindre land som under holder dødsstraff. Jeg vil skrive litt om min mening om dødsstraff.

Når vi tenker på straff, er det første spøsmålet hvorfor eksisterer straffen. Mange skal svare at fordi vi må straffe morder. Men hvorfor vi straffe de morder? For å hevne? Det er sikkert at det er en årsak, men jeg tror at den viktigste thing er vi må hjelpe dem for å bli bedre folk. En kjent musiker som heter Marilyn Manson sa at amerikansk stat gjorde det veldig dårlig fordi staten bare satte vekt på om hvordan å straffe morder, og tenkte for litt om hvorfor morder gjorde dårlig ting. Han mener at det er bedre hvis staten tar mer hensyn til årsakene. Jeg er enig med ham.

Straffen er alltid en dårlig og trist thing. Mange som dreper de andre har mentale problemer. Noen av dem tror at hva de gjør er riktig. Det er så mange forskjellige og kompliserte årsaker som vi må tenke på. En thing gav meg dyp uttrykke når jeg var i Kina. På den tiden drepte Breivik mange unger på grunn av politiske meningene hans. En journalist spurte en nordmann om han støttet å gjøre dødsstraff til Breivik. Den nordmann så trist ut og sa nei, og han ønsket ikke å bli den samme type person som morderen. Jeg skal aldri glemme hans ord. Det er dumt og grusomt hvis vi bare dreper disse morderne.

Kanskje vil mange tenke at det er urettferdig for disse familiene som offerrene kommer fra. Men jeg synes det er rart å tenke på den primitive måten. Vi er moderne folk og vi har fått nok utdannelse, det er tydelig at vi må respektere alle liver av folkene. Samtid, må staten passe på disse familiene for å redusere bedrøvelse.

Jeg vet at det er ikke lett å alltid være rasjonell nok, i det minste kan vi prøve som best. Jeg tror at dødsstraffen vil forsvinne en dag når folk i hele verden har blitt kurtiverte nok.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Min Mening om Dødsstraff

  Mange land hadde dødsstraff i gamle dager. Folk som dreper de andre må også selv bli drept også. Da samfunn og folk ble mer og mer kultivert, har mange land kansellert (evt. fjernet) dødsstraff. Jeg synes det er en stor utviklingen av mennesker. Det er en trend at det er vil bli stadig mindre færre land som under opprettholder dødsstraff. Jeg vil skrive litt om min mening om dødsstraff.

  Når vi tenker på straff, er det første spøsmålet hvorfor eksisterer straffen. Mange skal vil svare at det er fordi vi må straffe en morder (evt. det er fordi en morder må straffes). Men hvorfor skal vi straffe de morderne? For å hevne? Det er sikkert at det er en årsak, men jeg tror at den viktigste thingen er vi må hjelpe dem for til å bli bedre folk (Det er helt sikkert en årsak, men jeg mener det viktigste må være å hjelpe de til å bli bedre mennesker). En kjent musiker som heter Marilyn Manson sa at den amerikansk stat gjorde det veldig dårlig fordi staten bare satte la vekt på om hvordan å straffe en morder, og tenkte (evt. fokuserte) for litt om lite på hvorfor morder gjorde dårlig ting (evt. hvorfor en morder endte opp med å drepe / hvorfor en morder gjorde det han gjorde). Han mener at det er bedre hvis staten tar mer hensyn til årsakene. Jeg er enig med ham.

  Straffen er alltid en dårlig og trist thing. Mange som dreper de andre har mentale problemer. Noen av dem tror at hva det de gjør er riktig. Det er så mange forskjellige og kompliserte årsaker som vi må tenke på. En thing gav meg dypt uttrykke inntrykk når jeg var i Kina. På den tiden drepte Breivik mange unger på grunn av de politiske meningene hans. En journalist spurte en nordmann om han støttet å gjøre gi dødsstraff til Breivik. Den nordmannen så trist ut og sa nei, og han ønsket ikke å bli den samme type person som morderen. Jeg skal aldri glemme hans ord (Jeg kommer aldri til å glemme det han sa). Det er dumt og grusomt hvis vi bare dreper disse morderne.

  Kanskje vil mange tenke at det er urettferdig for disse familiene som offerrene ofrene kommer fra. Men jeg synes det er rart å tenke på denne primitive måten. Vi er moderne folk og vi har fått nok utdannelse, det er tydelig at vi må respektere alle liver av folkene (Vi er et moderne, velutdannet folk, og må derfor respektere alle menneskeliv). Samtidig må staten passe på disse familiene til ofrene for å redusere bedrøvelse (for å hjelpe de gjennom den vanskelige tiden). (Redusere bedrøvelse blir aldri sagt på norsk, er bedre å uttrykke det som markert i blått)

  Jeg vet at det er ikke lett å alltid være rasjonell nok, men vi kan i det minste kan vi prøve som best så godt vi kan. Jeg tror at dødsstraffen vil forsvinne en dag når folk i hele verden har blitt kultiverte nok.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More