Site Feedback

Sista bok jag har läst.

Den sista bok jag har läst var inte på svenska men det var en finnisk roman skivs av Mika Woltari som heter "Johannes Angelos". Visst var romanen översätts till franska därför jag kan inte finska.

Berättelsen hände i Turkiet, precis i Byzantinska riket därför att det hände när Konstantinopels fall, in 1453. Berättelsen blanda ihop historia och en kärleksberättelse.

En man, Johannes, som är en rådgivare till Konstantin, det kejsaren. Johannes vet mycket om de fiender för att han hade arbetat med dom för några år sedan. Han bli förälskad med kejsarensdotter Anna Notaras, storhertigs dotter.

Först kan de inte gifta sig för att Johannes har ingen kungligt blut. Man lära därefter att han är en erkände son av en Italiensk Kung men det är för sen : den slag kommer till sit slut och staden är redo att kämpa. De två personer har giftat sig med medverkan av en präst som är Johannes vän.

Emellertid slutar inte romanen med glädje för att Anna ville kämpa för att försvara sitt familjens ärbarhet. Hon sköts av en pil och dödas. Kärlet blir omogligt.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Sista bok jag har läst.

  Den senaste boken jag läste var inte på svenska, men det var en finsk roman skriven av Mika Woltari som heter "Johannes Angelos". Romanen var översatt till franska eftersom jag inte kan finska.

  Berättelsen utspelade sig i Turkiet, precis i Byzantinska riket därför att det hände när Konstantinopels fall skedde, 1453. Berättelsen handlar både om historia och kärlek.

  En man, Johannes, som är kejsare Konstantins rådgivare, det kejsaren. Johannes vet mycket om deras fiender eftersom han arbetade med dem för några år sedan. Han blir förälskad i kejsarens dotter Anna Notaras.

  Eftersom Johannes inte har kungligt blod kan de inte gifta sig. Därefter visar det sig att han är en erkände son av en Italiensk Kung, men det är för sent. Slaget/kriget kommer till slut och staden är redo att kämpa. De två personerna gifte sig med medverkan av en präst som är Johannes vän.

  Emellertid slutar inte romanen med glädje eftersom Anna ville kämpa för att försvara sin familjs heder. Hon sköts av en pil och dödades/Hon skjuts av en pil och dödas. Kärleken blir omöjlig.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More