Site Feedback

Min mening om straff

Det finnes utallige tilfeller av dødsfall som kunne godt unngås hvis rettferdighet var mindre imøtekommende med forbryterene. Tilfeller av mordere som har blitt utgitt før straffen og deretter gå de tilbake til sine gamle vaner, er gjentatt mange ganger. Alle forbryterene er en sosial sykdom, det vil si en person som av ulike grunner ikke har vært i stand til å tilpasse seg reglene for menneskelig sameksistens og har blitt en fare for samfunnet som den tilhører.
Mens milliarder er brukt på bygging og vedlikehold av helseinstitusjoner, brukes det mye mindre å forebygge eller avhjelpe sykdommer som har å gjøre med menneskelige relasjoner innenfor den sosiale kroppen.
Ikke alle borgerene tilpasse seg av samfunnetsnormer. Årsakene til kriminalitet ligge i en mer eller mindre alvorlig feil i dannelsen av den personen, som ikke alltid har mottatt de nødvendige verktøyene for å gjøre det riktige. Jeg sier ikke, selvfølgelig, at den forbryteren er uansvarlig for sine handlinger, men det er unektelig at han trenger, heller enn straff, en sjanse til å gjenopprette og muligheten for å oppnå det.
Fengselssystemet har resultert, generelt, en stor fiasko fordi det søker å dømme de skyldige og ikke hjelpe den sosiale syk. Så kan en ikke rehabilitert forbryter gå ut av fengselen og å være ennå en fare for samfunnet. Det er tid å se at det er en sosial sykdom som trenger et umiddelbar oppmerksomhet. Ellers å leve i samfunnet skal bli uutholdelig.

Share:

 

2 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  No corrections have been written yet. Please write a correction!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More