Site Feedback

New York

Azi o să scriu despre orașul în care locuiesc, New York. Deși am trăit aici timp de aproape un an, uneori nu pot să cred. (M-am mutat aici din Boston după terminarea studiilor postuniversitare.)

Lucrez în Manhattan, dar locuiesc în Queens, una dintre cele cinci zone. Ce-mi place la Queens e diversitatea etnică, şi faptul că multe cartiere aici încă seamănă cu “vechi” New York - orașul în care tatăl meu a crescut. Cartierul meu, de exemplu, e plin de greci, care beau frappe pe terase şi fac 50 de tipuri de baclava. Dar dăcă se plimba cu metroul mai departe, vei găsi indieni, ecuadorieni, chinezii..

În Manhattan, pe de altă parte, se pare un pic superficial. Oamenii sunt atât de stylish (cum se spune?) şi hipsters abundă. Să nu mai vorbim de zgomotul şi gloatele! Prefer mai mult Queens. Oricum, nu suntem departe de orașul; aici e vederea din balconul nostru.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  New York

  Azi o să scriu despre orașul în care locuiesc, New York. Deși am trăit aici timp de aproape un an, uneori nu pot/nu-mi vine să cred. (M-am mutat aici din Boston după terminarea studiilor postuniversitare.)

  Lucrez în Manhattan, dar locuiesc în Queens, una dintre cele cinci zone. Ce-mi place la Queens e diversitatea etnică şi faptul că multe cartiere de aici încă seamănă cu “vechiul” New York - orașul în care tatăl meu a crescut. Cartierul meu, de exemplu, e plin de greci, care beau frappe pe terase şi fac 50 de tipuri de baclava. Dar date plimbi/ te vei plimba cu metroul mai departe, poţi găsi/ vei găsi (şi) indieni, ecuadorieni, chinezi..

  Manhattan-ul, pe de altă parte, se pare a fi un pic superficial. Oamenii sunt atât de stilaţi/ în pas cu moda (cum se spune?) şi nonconformismul ("nonconformiştii" dacă te referi la persoane) abundă. Să nu mai vorbim de zgomotul şi gloata de oameni (dacă spui "gloata" ai o opinie puţin contradictorie în privinţa acestor oameni; poţi folosi "mulţimea") ! Prefer mai mult Queens. Oricum, nu suntem departe de oraș; aici aceasta e vederea din balconul nostru.

   

  Aproape ca nu am avut ce corecta... :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More