Site Feedback

Jag känner så lycklig idag

Liv är bra. Jag köpte en ny mobil (iPhone 5, what whaaat?), electronic cigaretter, och billeter till Anchorage. Jag ska åka ut till Anchorage på fredag att se mina familj och vänner. Jag ska vara där bara en vecka, men det går bra eftersom måste jag spara min pengar. I alla fall, jag vill bo i Anchorage igen. Fairbanks var för kallt och här i Bethel det finns inget att göra. Jag arbetade här for ett år nu, så nu kan jag finna ett nytt jobb var som helst. Men jag måste sluta skola en dag (?).
I can never remember anymore when it is we reverse the order of the verb and noun. I just remember "Och till efterrätt, ska vi ha smultron och gredde" and it isn't "Vi ska ha."

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Jag känner mig så lycklig idag

  Livet är bra. Jag köpte en ny mobil (iPhone 5, what whaaat? va? vaaa?), electronic elektroniska cigaretter, och billeter biljetter (pl:biljetter, s:biljett) till Anchorage. Jag ska åka ut till Anchorage på fredag för att se träffa mina familj och mina vänner. Jag ska bara vara där bara under en vecka, men det går bra eftersom jag måste jag spara mina pengar. I alla fall, jag vill bo i Anchorage igen. Fairbanks var för kallt och här i Bethel finns det finns inget att göra. Jag har arbetatde här for i ett år nu, så nu kan jag finna ett nytt jobb var som helst. Men jag måste sluta skola en dag (?). (I'm not sure what you mean. Graduate?)
  I can never remember anymore when it is we reverse the order of the verb and noun. I just remember "Och till efterrätt, ska vi ha smultron och grädde" and it isn't "Vi ska ha."

  --

  It is, as you said "till efterrätt ska vi ha". It's a little tricky when the verb and noun change order. It is also tricky to explain, as I know it by heart. This site explained it fairly well: http://www.thelocal.se/blogs/theswedishteacher/2010/03/17/word-order-part-1/

  If you need help, feel free to ask.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More