Site Feedback

Dumnezeu

Crezi că există Dumnezeu? Este o întrebare foarte dificilă pentru toţi. În vremuri ca astea, nu ştiu cu siguranţa. Uneori mă întreb dacă un zeu milostiv cu adeverât ar lasă lucrurile teribile care cauzează atâta durere și suferință să se întămple. Poate există un zeu dar este indiferent de fericere sau tristeţe. E greu de imaginat însă că nu există nici un zeu, şi existența noastră este pur şî simplu: întâmplător. Mă doare capul doar să mă intreb.

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Dumnezeu

  Crezi că există Dumnezeu? Este o întrebare foarte dificilă pentru toţi. În vremuri ca astea, nu ştiu cu siguranţă. Uneori mă întreb dacă un zeu cu adevărat milostiv ar lăsa lucrurile teribile care cauzează atâta durere și suferință să se întâmple. Poate există un zeu, dar este indiferent faţă de fericirea sau tristeţea noastră. E greu de imaginat însă că nu există niciun zeu şi existența noastră este pur şi simplu întâmplătoare. Mă doare capul doar să mă întrebându-mă.

   

  De-atatea ori m-am intrebat si eu daca chiar exista Dumnezeu. Daca crezi in Dumnezeu, unele ucruri ti se par ciudate: cum sa fi fost omul intr-adevar creat din lut? Cum s-au inmultit copiii lui Adam si Eva? Nu au facut ei pacat pentru ca au dat nastere la urmasi, desi erau frati? Dar, pe de alta parte, daca nu crezi in Dumnezeu te intrebi: cum de se intampla atatea minuni? Cum se explica invierea lui Iisus?, etc. Dupa cum am mai auzit prin biserica si in jur, faptul ca Dumnezeu a lasat pe pamant si tristete este normal. Chiar se spune ca trebuie sa induram totul, orice boala, dezastru, suferinta pentru ca asa ne vom purta crucea si vom suporta totul pentru Dumnezeu, sa ne purificam, sa fim buni. Astfel nu am fi gelosi, nu am omori, nu am face tot felul de pacate care ne indeparteaza de Dumnezeu si ne arunca in Iad. Nu stiu care este adevarul absolut, dar este greu sa indeplinesti voia Domnului, tinand cont de faptul ca facem pacate la orice pas. Pur si simplu, viata pe care ne-o cere Dumnezeu sa o ducem nu este pauzibila, este utopica fata de viata pe care o traim cu adevarat si fata de faptele gresite pe care le facem zi de zi. Dupa mine, este inevitabil, avand o viata sociala, sa faci pacate. Cred ca doar calugarii care isi traiesc toata viata la manastire pot savarsi cu adevarat voia lui Dumnezeu.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More