Site Feedback

Bună ziua tuturor!

Azi doresc să descriu ce să fac pentru a învăţa limba română...
Am început să ascult la radio pe româneşte, dimineaţa. Asta îmi ajută să înţeleg şi vorbesc mult mai bine. Este foarte important să aude limba vorbită. După-amiaza încerc şi să citesc cărţi (pe româneşte, bineînţeles), este evident că nu pot înţelege totul dar cititul ajută mult. Gramatica românească este foarte diferită ca gramatica limbilei spaniolă sau franceză ; este mai complicată. Bine, nu vorbesc româna des pentru că n-am găsit nimeni cu care pot comunica. Am nevoie de practică.

P.S.-- Este puţin greu pentru mine să zic 'â/ î', nu aveţi câteva tipuri? Mersi şi weekend plăcut

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Bună ziua tuturor!

  Azi vreau/îmi doresc să descriu ce fac (eu) pentru a învăţa limba română...
  Am început să ascult (poti spune asa daca ai inceput de putin timp, dar daca vrei sa spui ca acesta este modul prin care ai inceput sa inveti limba romana, ar trebui sa spui "am început prin a asculta...") la radio în româneşte, dimineaţa. Asta îmi ajută să înţeleg şi vorbesc mult mai bine limba română. Este foarte important să aud limba vorbită. După-amiaza încerc şi să citesc cărţi (în româneşte, bineînţeles); este evident că nu pot înţelege totul dar cititul ajută mult. Gramatica românească/limbii române este foarte diferită de/faţă de gramatica limbii spaniole sau franceze ; este mai complicată. Bine, nu vorbesc româna des pentru că n-am găsit pe nimeni cu care pot comunica. Am nevoie de practică/exerciţiu.

  P.S.-- Este puţin greu pentru mine să zic 'â/ î', nu aveţi câteva tipuri? Mersi şi weekend plăcut.

   

  La ce te-ai referit cand ai spus ca ai vrea cateva tipuri de 'â/ î'? Te referi la cuvinte care sa contina aceste diacritice? Poti citi aici despre regula de formare; adica exceptia conform careia se scrie cu "î" in interiorul cuvintelor... http://diacritica.wordpress.com/2009/06/15/i-din-a-si-a-din-i/  ... Cat despre pronuntie, este aceeasi. :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More