Site Feedback

Forestilling

Hallo ett og alt,

jeg heter Sarah, jeg er 29 år gammel og jeg bor i Berlin, Tyskland. I fjor jeg bodde med mannen min i Oslo og i Tromsø, fordi vi gjorde eet år "work and travel". Vi jobbed for Peter Olson på hans gård "Ramme gård" som var fantastisk! Senere i Tromsø jeg jobbed med ei funksjonshemmede gjenta. Jeg likte hun veldig og Tromsø var så uvanlig! Desverre vi jobbed med mange utlændinger hvorfor jeg ikke lærte norsk. Siden mannen min og jeg ønsker å flytte tilbake for flere år (eller for alltid :), jeg må lære norsk veldi godt nå. Jeg leser Klar Tale og Utrop og jeg begynne nå å skriver har oppføringer hver dag. Kanskje jeg vill tar vhs kurs også, men først jeg må avtale det med chefen mit neste uke.

Vær så godt og forbedre teksten, fordi jeg vill lere raskt :) Hvis du trenge hjelp med en annen språk (luksemburgisk, tysk, engelsk, fransk), bare skriver til meg og jeg gleder meg å hjelpe deg!

Har en fin dag!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Forestilling (?)

  Hallo ett og alt, (alle sammen)

  Jeg heter Sarah, jeg er 29 år gammel og (jeg) bor i Berlin i Tyskland. I fjor bodde jeg med mannen min i Oslo og i Tromsø fordi vi gjorde et år "work and travel". Vi jobbet for Peter Olson på hans gård "Ramme gård". Det var fantastisk! Senere i Tromsø jobbet jeg med ei funksjonshemma jente. Jeg likte hun henne veldig godt, og Tromsø var så uvanlig! Dessverre jobbet vi med mange utlendinger, hvorfor som er grunnen til at jeg ikke lærte norsk. Siden mannen min og jeg ønsker å flytte tilbake for flere år (eller for alltid), må jeg lære norsk veldig godt nå. Jeg leser Klar Tale og Utrop, og jeg begynner nå å skriver har oppføringer hver dag. Kanskje vil jeg vill tar vhs-kurs også, men først jeg må avtale det med sjefen min neste uke. 


  Vær så godt god og forbedre teksten, fordi jeg vill vil lære raskt :) Hvis du trenger hjelp med et annet språk (luksemburgisk, tysk, engelsk, fransk), bare skriver til meg og jeg gleder meg til å hjelpe deg!

  Har en fin dag!

   

   

  The words in parentheses are words that are optional. "alle sammen" means "everybody", both "Hallo" and "Hallo, alle sammen" is fine, but to me "Hallo, ett og alt" sounds a little bit weird.

   

  I changed the order of the words in green. When the sentence begins with a time expression or an adverb, or when the sentence follows an embedded clause the verb precedes the subject. 

  "Vi bodde i Oslo og i Tromsø" = "We lived in Oslo and in Tromsø"

  "I fjor bodde vi i Oslo og i Tromsø" = "Last year we lived in Oslo and in Tromsø"

  "Jeg må lære norsk" = "I have to learn Norwegian"

  "Siden vi skal flytte tilbake til Norge, må jeg lære meg norsk" = "Since we are going to move back to Norway, I have to learn Norwegian" 

   

  "hun" is a subject word and means "she", "henne" is an object word and means "her". "vill" means "wild" and "vil" means "will" or "want". 

   

  :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More