Site Feedback

Ако би морал да изберам работа

Здраво !

Сфаќам дека учам што пишувам овде па ќе се обидувам да користам нови зборови. Можеби ќе има повеќе грешки дека вообичаено.
Написот ќе се дискутира за работа.

Сакам да работам во една голема компанија бидејќи работата е поразновидна и очигледно бидејќи платата е повисока. Не знам навистина како се каже на македонски, помеѓу сметководител, менаџер, контролер и одговорен за финанции. Ќе се обидувам да ве објаснувам. Целта на оваа работа е за ја анализира компанијата. Треба да кажам кога има проблеми и предложувам решении.
Исто така студирам правото па можам да станувам адвокат (или судија) но мислам дека ова е здодевна работа.
Ако би морал да изберам друга работа, би сакал да изберам работа која е блиску до природата, како земјоделец на пример. Но би можел да правам други работи : полицаец или економист

Пријатно !

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Ако би морал да изберам работа.

  Здраво !

  Сфаќам дека го учам тоа што  го пишувам овде па ќе се обидам  да користам нови зборови. Можеби ќе има повеќе грешки од вообичаеното.
  Написот ќе  дискутира за работа.

  Сакам да работам во една голема компанија бидејќи работата е поразновидна и очигледно бидејќи платата е повисока. Не знам навистина како се вика на македонски, помеѓу сметководител, менаџер, контролер и одговорен за финансии. Ќе се обидам да ви објаснам. Целта на оваа работа е за да ја анализира компанијата. Треба да кажам кога има проблеми и да предложам решенија.

  Исто така студирам право па можам да станам адвокат (или судија) но мислам дека ова е здодевна работа.
  Ако би морал да изберам друга работа, би сакал да изберам работа која е блиску до природата, како земјоделец на пример. Но би можел да работам и други работи : полицаец или економист

  Пријатно !

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Macedonian

  Show More