Site Feedback
Important Notice: Feb 1st from 05:00 to 08:00 (UTC) , italki will be down for scheduled maintenance. If you have scheduled sessions during this time, read our Announcement

Hva er en stortingsrepresentant?

Hva er en stotingsrepresentant?
Stortingsrepresentant er politikere som snakker for alle mennesker i parlamentet. De jobber for eksempel i Forbundsdagen eller i bystyre. Det er også stortingsrepresentanter som hegne om politikk fra Europeisk Union. Og de sitte i Europeisk Parlamentet. For det meste tid stortingsrepresentanter er et medlem av et parti.

Som arbeide stortingsrepresentanter:
Titt mange stortingsrepresentanter arbeide samme i et grupp. Et slikt grupp heter også komité. I et komité komer alle stotingsrepresentanter samme og møtes og diskuterer. For eksempel er det spesielt komitéter bare for å snakker om barn eller ungdom. For ditte arbeid stortingsrepresentanter få penger som heter lønn (diett).

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Hva er en stortingsrepresentant?

  Hva er en stotingsrepresentant?
  Stortingsrepresentanter er politikere som snakker for alle menneskene i parlamentet. De jobber for eksempel i forbundsdagen(forbundsdagen brukes kun til å beskrive den tyske forbundsdagen) eller i bystyret(stortingsrepresentanter jobber ikke i bystyret, men i stortinget!). Det er også stortingsrepresentanter som hegne om(ikke feil, men litt unormal ordbruk, "verner om" ville vært bedre) politikk fra Den europeiske union(Det er vanligere å bare skrive EU). Og de sitterDet europeiske parlamentet. For det meste tid stortingsrepresentanter er medlemer av et parti. Stortingsrepressentanter bruker mesteparten av tiden sin på å være medlemmer av et parti.

  Å arbeide som stortingsrepresentanter:
  Stortingsrepresentanter arbeide ofte sammen i grupper("Titt" er ikke så ofte brukt, og når det brukes er det gjerne i uttrykket: "titt og ofte"). En slikt gruppe kalles også komité("heter" brukes om egennavn). I en komité kommer alle stortingsrepresentanter sammen og møtes (Om de er sammen har de allerede møttes?) og diskuterer. For eksempel er det spesielle komitéer bare for å snakke(infinitiv) om barn eller ungdom. For dette arbeidet får stortingsrepresentanter penger som kalles lønn (diett).(En "diett" brukes om man vil slanke seg e.l. :)

  Stortingsrepresentantene får lønn for dette arbeidet.

  - På norsk bruker vi stor bokstav bare på første ordet i navn som Den europeiske union.

  - Husk å være konsekvent på entall/flertall: stortingsrepressentanter er politikere


  Bra skrevet :) Når jeg lærte tysk, synes jeg det var irriterende at så mange ord har ulikt kjønn på tysk og norsk!

  ing

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More