Site Feedback

Hva er en stortingsrepresentant?

Hva er en stotingsrepresentant?
Stortingsrepresentant er politikere som snakker for alle mennesker i parlamentet. De jobber for eksempel i Forbundsdagen eller i bystyre. Det er også stortingsrepresentanter som hegne om politikk fra Europeisk Union. Og de sitte i Europeisk Parlamentet. For det meste tid stortingsrepresentanter er et medlem av et parti.

Som arbeide stortingsrepresentanter:
Titt mange stortingsrepresentanter arbeide samme i et grupp. Et slikt grupp heter også komité. I et komité komer alle stotingsrepresentanter samme og møtes og diskuterer. For eksempel er det spesielt komitéter bare for å snakker om barn eller ungdom. For ditte arbeid stortingsrepresentanter få penger som heter lønn (diett).

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Hva er en stortingsrepresentant?

  Hva er en stotingsrepresentant?
  Stortingsrepresentanter er politikere som snakker for alle menneskene i parlamentet. De jobber for eksempel i forbundsdagen(forbundsdagen brukes kun til å beskrive den tyske forbundsdagen) eller i bystyret(stortingsrepresentanter jobber ikke i bystyret, men i stortinget!). Det er også stortingsrepresentanter som hegne om(ikke feil, men litt unormal ordbruk, "verner om" ville vært bedre) politikk fra Den europeiske union(Det er vanligere å bare skrive EU). Og de sitterDet europeiske parlamentet. For det meste tid stortingsrepresentanter er medlemer av et parti. Stortingsrepressentanter bruker mesteparten av tiden sin på å være medlemmer av et parti.

  Å arbeide som stortingsrepresentanter:
  Stortingsrepresentanter arbeide ofte sammen i grupper("Titt" er ikke så ofte brukt, og når det brukes er det gjerne i uttrykket: "titt og ofte"). En slikt gruppe kalles også komité("heter" brukes om egennavn). I en komité kommer alle stortingsrepresentanter sammen og møtes (Om de er sammen har de allerede møttes?) og diskuterer. For eksempel er det spesielle komitéer bare for å snakke(infinitiv) om barn eller ungdom. For dette arbeidet får stortingsrepresentanter penger som kalles lønn (diett).(En "diett" brukes om man vil slanke seg e.l. :)

  Stortingsrepresentantene får lønn for dette arbeidet.

  - På norsk bruker vi stor bokstav bare på første ordet i navn som Den europeiske union.

  - Husk å være konsekvent på entall/flertall: stortingsrepressentanter er politikere


  Bra skrevet :) Når jeg lærte tysk, synes jeg det var irriterende at så mange ord har ulikt kjønn på tysk og norsk!

  ing

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More