Site Feedback
Important Notice: Feb 1st from 05:00 to 08:00 (UTC) , italki will be down for scheduled maintenance. If you have scheduled sessions during this time, read our Announcement

Французите се лоши за странските јазици

Дали најголем дел од французите го зборуваат само францускиот јазик? Да, тоа е точно!

Додека многу странски туристи доаѓаат во Франција, само 14 проценти од французите деца зборуваат правилно англиски и помалку од една третина од французите се двојазични.

Проблемот е учењето во училиште. Имаме само два часа на англиски секоја недела во училиште и ја учиме првенствено граматиката, не зборуваме многу.
Исто така сите филмови се преведени.

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Французите не се прилагодени  на странските јазици.

  Дали најголем дел од французите го зборуваат само францускиот јазик? Да, тоа е точно!

  Додека многу странски туристи доаѓаат во Франција, само 14 проценти од французите зборуваат правилно англиски и помалку од една третина од французите се двојазични.

  Проблемот е учењето во училиште. Имаме само два часа на англиски секоја недела во училиште и ја учиме првенствено граматиката, и не зборуваме многу.
  Исто така сите филмови се преведени.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Macedonian

  Show More