Site Feedback

Bucătăria românească și problema de brânză

Îmi place să gătesc și să mănânc (deși, probabil, prefer să mănânc). Nu departe de unde locuiesc e un cartier în care trăiesc mulți români. Ieri ne-am dus acolo pentru a explora magazinele romanești. Din păcate, nu am găsit multe produse “unice” din România, în afară de salam și niște bomboane. Atunci, aș dori să aflu mai multe despre “caracteristicile speciale” din bucătăria românească.

Am o întrebare despre brânză. Am observat, că mămăligă e adesea servită cu brânză. În limbile slave, cuvântul “Bryndza” se referă în special la brânză de oaie. Vai, nu-mi place brânză de oaie și capră, care include feta și “Bryndza”. Nu mâncați vreodată mămăligă cu brânză făcută din lapte de vacă?

Mi-ar plăcea foarte mult să gust din bucătăria românească. Care sunt mancarile românești voastre preferate?

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Bucătăria românească și problema de brânză brânzei

  Îmi place să gătesc și să mănânc (deși, probabil, prefer să mănânc). Nu departe de unde locuiesc casa mea (nu folosim construcţia aceea) e un cartier în care trăiesc mulți români. Ieri ne-am dus acolo pentru a explora magazinele romanești. Din păcate, nu am găsit multe produse “unice” din România tradiţionale româneşti, în afară de salam și niște bomboane. Atunci, aș dori să aflu mai multe despre “caracteristicile speciale” din bucătăria românească.

  Am o întrebare despre brânză. Am observat, că mămăliga e adesea servită cu brânză. În limbile slave, cuvântul “Bryndza” se referă în special la brânză de oaie. Vai, nu-mi place brânza de oaie și capră, care include feta și “Bryndza”. Nu mâncați vreodată niciodată mămăligă cu brânză făcută din lapte de vacă?

  Mi-ar plăcea foarte mult să gust din bucătăria românească. Care sunt mancarile mâncarurile ("mâncarile" e forma arhaica de articulare, este folosita in cărţile vechi) românești voastre preferate româneşti?

   

  Ba da. Mâncam şi brânză din lapte de vacă. De fapt, mai mult se manâncă din lapte de vacă. Pe la tară se consumă mai mult laptele de capră sau oaie.

  Mâncărurile tradiţionale româneşti sunt sarmalele (diferite feluri de carne tocată învelite în foi de varză murată), piftia, mai nou, micii etc. Daca vrei îţi pot spune mai multe despre astfel de mâncăruri.

   

  I chosed to write to you in romanian because I see that you know it very well. If you don't understand something just let me know and I'll translate to you.

  Very good! Keep up the good work!

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More