Site Feedback

Drie weken in Schiedam

Ik woon nu in Schiedam voor al 3 weken. Ik ben een maand geleden afgestudeerd aan Dubai, en nu doe ik een stage in Delft. Iedere dag ga ik naar werk met de fiets, dat is ongeveer 40 minuten. Het is niet zo erg, en een goede training.
Ik woon nu met twee huisgenoten, en heb een paar mensen ontmoet in werk. Ik wil graag mijn Nederlands verbeteren, en probeer af en toe Nederlands te spreken. Het is nu officieel zomer, maar dat betekent niet dat het weer zonnig is. Mischien gaat het regenen vandaag, en dat is niet leuk als je me je fiets naar werk gaat. Gisteren heb ik met mijn huisgenoten de nieuw Hangover film gezien, het was niet slecht volgens mij. Maar wat ik merkte is dat er geen "hangover" in was, zoals de eerste 2 films!

Cheers

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Drie weken in Schiedam

  Ik woon nu al voor 3 weken in Schiedam. Ik ben een maand geleden afgestudeerd in Dubai (aan de Universiteit van Dubai)*, en nu doe ik een stage in Delft. Iedere dag ga ik naar het werk met de fiets, dat is ongeveer 40 minuten. Het is niet zo erg, en een goede training.
  Ik woon nu met twee huisgenoten en heb een paar mensen ontmoet op het in werk. Ik wil graag mijn Nederlands verbeteren. Daarom* enprobeer ik af en toe Nederlands te spreken. Het is nu officieel zomer, maar dat betekent niet dat het weer zonnig is. Mischien gaat het (vandaag) regenen vandaag, en dat is niet leuk als je met je (op de) fiets naar werk gaat. Gisteren heb ik met mijn huisgenoten de nieuwe film 'Hangover' gezien, het was niet slecht volgens mij. Maar wat ik merkte, is dat er geen "hangover" (in Nederlands: kater) in was, zoals in/bij de eerste 2 films!

  Cheers


  Groen = goed

  Rood = fout

  Blauw = Woordvolgorde/klinkt beter


  * Studeren AAN de/een universiteit van ".....", maar je studeert IN "plaatsnaam".

  * Het gebruik van voegwoorden fleurt je tekst wat meer op. Probeer daarom hier meer gebruik van te maken.

  Daarom = that's why, hierdoor = because of this, although = (al)hoewel, om deze reden = Because of this reason, ook al = even though, aangezien = since/as/because, ondanks = despite of, terwijl = whilst/during, tijdens = during, echter = however, dus = so, dan = then


  Goed gedaan, hoor! Ik las dat je (lang geleden) opgegroeid was in het Nederlands. Dus ik denk dat je het zo weer allemaal oppakt!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More