Site Feedback

Радостно събитие

 

Днес е станало нещо много радостно. Но всичко по реда си. Още през април няколко пъти карах в приюта за кучета едно момиче. Момичето (то казва се Яна) искаше да си вземе едно куче от приют. Налагаше се да ходи в приюта няколко пъти, понеже трябваше да се запознае добре с кучето и да докаже, че решението й е сериозно. Така се сприятелихме с Яна и кучето й Лайма. Яна е много отговорно, добро и сериозно момиче, така че аз бях спокойна и не се притеснявах за кучето. През май кучето, което целият си живот е прекарвало в приюта, премести се в новата къща. Всички бяхме щастливи. Но след една седмица кучето избяга. Това стане по време на разходка с една приятелка на Яна, когато Яна беше на работа. Кучето се изплаши от нещо, издърпа повода и избяга. Дълги три седмици Яна и приятели й искаха бедната Лайма. Лайма имаше адресника с телефона на Яна, но много се страхуваше и криеше се от хора, затова беше невъзможно да я намериш. Беше много тъжно да мислиш, как Лайма скита по улиците. Като приютското куче никога не е виждала града и не можеше да намери някакво ядене, не можеше да се защити. Но вчера някои хора я намерили и се обадили на Яна! Накрая, след три седмици, кучето е у дома си. Слабо, уморено, но щастливо! Днес научих за това и много се радвам.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Радостно събитие

  Днес се случи нещо много радостно. Но всичко по реда си. Още през април няколко пъти водих в приюта за кучета едно момиче. Момичето (казва се Яна) искаше да си вземе едно куче от приюта. Налагаше се да ходи в приюта няколко пъти, понеже трябваше да се запознае добре с кучето и да докаже, че решението й е сериозно. Така се сприятелихме с Яна и кучето й Лайма. Яна е много отговорно, добро и сериозно момиче, така че бях спокойна и не се притеснявах за кучето. През май кучето, което целият си живот е прекарало в приюта,  се премести в новата си къща(в новия си дом, май звучи по-добре и по-правилно). Всички бяхме щастливи. Но след една седмица кучето избяга. Това стана по време на разходка с една приятелка на Яна, когато Яна беше на работа. Кучето се изплаши от нещо, издърпа повода и избяга. Дълги три седмици Яна и приятелите й търсиха* бедната Лайма. Лайма имаше адресник с телефона на Яна, но много се страхуваше и се криеше от хора, затова беше невъзможно да я намериш. Беше много тъжно да мислиш, как Лайма скита по улиците. Като приютското куче никога не е виждала града и не можеше да намери никакво ядене, не можеше да се защити. Но вчера някакви хора я намерили и се обадили на Яна! Накрая, след три седмици, кучето е у дома си. Слабо, уморено, но щастливо! Днес научих за това и много се радвам.

   

  *На български думата 'искам' означава 'хочу', а руското 'искать' на български се превежда 'търся'. В двата езика имаме много такива думи и понякога е много объркващо:)

   

  Всичко е добре, когато свършва добре.:)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Bulgarian

  Show More