Site Feedback

Antibes en het Fort Carre.

Antibes ligt in de buurt van Nice, het is een prachtige oude stad en het beroemde strand. Middeleeuwse straatjes, de oude vesting en de azuurblauwe kust zijn de eerste associaties die dat mooie pittoreske stadje kunnen beschrijven.

Het belangrijkste symbool van Antibes is het Fort Carre, die is gelegen in het westelijke deel van de stad. Het fort werd in 1565 gebouwd en heeft een zeer ongebruikelijke voor middeleeuwse gebouwen vorm, als een vierpuntige ster. Het kasteel werd in de 18e eeuw in opdracht van Lodewijk XIV verder verstevigd, omdat hij een belangrijke militaire basis wilde om te hebben. Napoleon Bonaparte is precies daar in 1794 in een gevangenis gezet, en daar moest hij tot de doodstraf wachten.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Antibes en het Fort Carre.

  Antibes ligt in de buurt van Nice, het is een prachtige oude stad en het met een beroemde strand. Middeleeuwse straatjes, de oude vesting en de azuurblauwe kust zijn de eerste associaties die dat mooie pittoreske stadje kunnen beschrijven oproepen.

  Het belangrijkste symbool van Antibes is het Fort Carre, die dat is gelegen in het westelijke deel van de stad. Het fort werd in 1565 gebouwd en heeft een zeer ongebruikelijke vorm voor middeleeuwse gebouwen vorm, als een vierpuntige ster. Het kasteel werd in de 18e eeuw in opdracht van Lodewijk XIV verder verstevigd, omdat hij een belangrijke militaire basis wilde om te hebben. Napoleon Bonaparte is precies daar in 1794 in een de gevangenis gezet [of: gevangen gezet], en daar moest hij tot op de doodstraf [of: op zijn executie] wachten.

   

  Goed gedaan!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More