Site Feedback

Frankrike

Hej allihopa!

Jag har inte varit här i ganska länge; det har ju förändrats lite! Inte minst går allt lite snabbare, då ska jag inte beklaga mig ;).

Jag har inte haft mycket tillfälle att öva Svenska i den senaste tiden för att jag måste koncentrera mig på Franska för universitetens skull. Jag har precis kommit tillbaka från Frankrike där jag jobbade på en hästfarm i några veckor. Det var väldigt trevligt och en vällkommen kontrast till mitt normala studentliv. Vi hade blå himmel och solsken hela tiden, vilket var också lite ovanligt - här i Schweiz verkade det fortfarande vara vinter när jag avreste.

Jag är inte säkert om min Franska har förbättrats mycket - jag verkar vara helt obegåvade för det här språket. Men det är inte så farligt, jag har träffats många trevliga människor (de flesta av dem Belgiska, så jag har lärt mig lite Flamländska istället ;)) och sett många interessanta saker.

Men nu ska jag i alla fall börja om med Svenska, det är mycket lättare ;).

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Frankrike

  Hej allihopa!

  Jag har inte varit här i ganska länge; det har ju förändrats lite! Inte minst går allt lite snabbare, då ska jag inte beklaga mig ;). (Inget fel på meningen, låter lite gammaldags, jag skulle skrivit "då ska man inte klaga".)

  Jag har inte haft mycket tillfälle att öva svenska i den senaste tiden för att jag måste koncentrera mig på franska för universitetens skull. Jag har precis kommit tillbaka från Frankrike där jag jobbade på en hästfarm i några veckor. Det var väldigt trevligt och en vällkommen kontrast till mitt normala studentliv. Vi hade blå himmel och solsken hela tiden, vilket var också lite ovanligt - här i Schweiz verkade det fortfarande vara vinter när jag reste iväg. (Avresa används mycket sällan som verb, oftare som substaniv, i båda fallen oftast om transportmedel, t.ex. Avresan är kl. 08:45 (med tåg).)

  Jag är inte säkert om min franska har förbättrats mycket - jag verkar vara helt obegåvade för det här språket. Men det är inte så farligt, jag har träffats många trevliga människor (de flesta av dem Belgiska, så jag har lärt mig lite flamländska istället ;)) och sett många interessanta saker.

  Men nu ska jag i alla fall börja om med svenska, det är mycket lättare ;). (Om = från början, igen är bättre, betyder fortsätta)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More