Site Feedback

TISM (This Is Serious Mum) и SunS

TISM (тизам) се австралиска рок група од Мелбурн. Групата се создадена во 1982 од Дамјан Коуел, Џон Холт, Јуџин Сестер и Шон Кели. Во 1983 година, групата има нов член, што се вика Питер Минак. Групата се најпопуларното во 1995, со изданието на албумот "Machiavelli and the Four Seasons" во исти годината.

Групата се распадна во 2004 година.

SunS се една од моја љуби македонски групите. Групата се создадена во 1988 од Ѓокица Зафировски, Андреј Анастасов и Саша Павловиќ, и имаат само еден албум, што се вика "Мојот сон е само мој" и издадоа во март 1994.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  TISM (This Is Serious Mum) и SunS

  TISM (тизам) се една (алтернативно)австралиска рок група од Мелбурн. Групата(Singular,Fem.) се создадена во 1982 од Дамјан Коуел, Џон Холт, Јуџин Сестер и Шон Кели. Во 1983 година, групата има  добива нов член, што кој што се вика Питер Минак. Групата се најпопулараното во 1995, со изданието на албумот "Machiavelli and the Four Seasons" во истиата годината.

  Групата се распадна во 2004 година.

  SunS се една од мојаите љуби  омилени македонски групите. Групата се создадена во 1988 од Ѓокица Зафировски, Андреј Анастасов и Саша Павловиќ, и имаат само еден албум, што кој се вика "Мојот сон е само мој" и го издадоа во март 1994.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Macedonian

  Show More