Site Feedback

Danas samo nekoliko ideja..

Bok!

Dugo je to od toga što sam pisala nešto hrvatski. Javi mi se da sam imala uvijek puno drugog posla. Mjesec dana sam bila u Italiji onda sam se bavila pogotovo taljanskim jezikom. Ali uskoro ću ići u Hrvatsku. Nadam se da ću govoriti malo hrvatski. Zanimljivo će biti, jer lani sam bila u Hrvatskoj i znala sam samo nekoliko riječe. Nakon toga sam počala učiti hrvatski jezik. Konačno ću imati priliku probati ono što sam naučila. Vidjet ću ako je bio moj napor koristan.

Javi mi se da već shvaćam osnovnu gramatiku ali nije za mene lako učiti nove riječe. Ne znam zašto ali javi mi se da zaboravljujem više, možda sam već stara :-) Razumijem dosta ali kad govorim (pišem) ja, moram često koristiti riječnik. U svakom slučaju sam sigurna da dva mjeseci u Hrvatskoj ne mogu štetiti.

Sad ću popiti malu kavu i nakon toga ću kuhati nešto za ručak. Mislim da ćemo imati juhu od povrća, zapravo od brokule. Volim ovu juhu, jer je laka i zdrava. Osim toga ne traje dugo nju skuhati, odnosno traje to sat vremena, ali ne mora se raditi ništa posebno, jer se samo stavi na štednjak i kuha se sama. Jako volim kuhati. Ponekad razmišlam zašto nisam išla u školu za kuhanje...

Hvala za sve ispravke u mojem tekstu!

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Danas samo nekoliko ideja..

  Bok!

  Dugo je to od toga što sam pisala nešto hrvatski. ( ili: Dugo nisam pisala na hrvatskom.) Javi mi se da sam imala uvijek puno drugog posla. Mjesec dana sam bila u Italiji onda sam se bavila pogotovo talijanskim jezikom. Ali uskoro ću ići u Hrvatsku. Nadam se da ću govoriti malo hrvatski. Zanimljivo će biti, jer lani sam bila u Hrvatskoj i znala sam samo nekoliko riječi. Nakon toga sam počala učiti hrvatski jezik. Konačno ću imati priliku provjeriti ono što sam naučila. Vidjet ću da li je bio moj napor koristan.

  Javi mi se da već shvaćam osnovnu gramatiku, ali nije za mene lako učiti nove riječi. Ne znam zašto ali javi mi se da zaboravljam više, možda sam već stara :-) Razumijem dosta, ali kad govorim (pišem) ja, moram često koristiti riječnik. U svakom slučaju sam sigurna da dva mjeseca u Hrvatskoj ne mogu štetiti.

  Sad ću popiti malu kavu i nakon toga ću kuhati nešto za ručak. Mislim da ćemo imati juhu od povrća, zapravo od brokule. Volim ovu juhu, jer je laka i zdrava. Osim toga ne traje dugo dok ju se skuha, odnosno traje to sat vremena, ali ne mora se raditi ništa posebno, jer se samo stavi na štednjak i kuha se sama. Jako volim kuhati. Ponekad razmišlam zašto nisam išla u školu za kuhanje...

  Hvala za sve ispravke u mojem tekstu!

   

  Odličan hrvatski! Bravo :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Croatian

  Show More