Site Feedback

Advanced Translation Practice: English - Dutch 2

Article source: http://www.mormonnewsroom.org/article/di-marks-75-years-serving-workers-communities

ORIGINAL TEXT:
This week, Deseret Industries celebrates 75 years of operation with the opening of its newest store in Sandy, Utah. Though much has changed in the thrift stores over the years, their purpose and mission have remained constant.

In 1936, as the United States began its climb out of the Great Depression, The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints established a welfare program to help provide food and fuel to those in need. Two years later, unemployment was still high, and many could not afford to buy clothing or household items.

TRANSLATED TEXT:
Deze week viert Deseret Industries 75 jaar handeling met de opening van haar nieuwste winkel in Sandy, Utah. Hoewel veel verandered is door de jaren heen met de kringloopwinkel, het doel en de missie blijven constant.

In 1936, net als de Verenigde Staten uit de Grote Depressie begon te klimmen, stichte de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een welzijnsprogramma om voor de behoeftigen voedsel en brandstof in te zien. Twee jaar later stond werkloosheid nog hoog en velen konden zich kleren en huishoudelijke artikelen niet veroorloven.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Deze week viert Deseret Industries 75 jaar handeling haar 75-jarig bestaan met de opening van haar nieuwste winkel in Sandy, Utah. Hoewel er veel verandered is door de jaren heen met de in kringloopwinkels, zijn het hun doel en de missie blijven constant hetzelfde gebleven.

  In 1936, net als toen de Verenigde Staten uit de Grote Depressie begonnen* te klimmen, stichte richtte de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een welzijnsprogramma op om voor de behoeftigen noodbehoevenden van voedsel en brandstof in te zien te voorzien . Twee jaar later stond was de werkloosheid nog steeds hoog en velen konden zich geen kleren en huishoudelijke artikelen niet veroorloven.

   

  * Note:

  Verenigde Staten is seen in the dutch language as plural. (De Verenigde Staten zijn een groot land)

  VS can be used as plural, but is commonly used as singular ( De VS is een groot land)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More