Site Feedback

Russiske nyheter fra Rambler. Det kan bli mulig å få straffrabatt i Russland.

Det skal behandles et nytt lovforslag i Duma (det russiske Parlamentet) i høsten. Bilførere vil få et 50% rabatt til sine straffer hvis forslaget blir vedtatt.
Det er Vyatsjeslav Lysakov som er forfatter av forslaget. Han er Dumas representant og leder av Den Sentrale Revisjonskomitéen i Russlands Folkefront. Også styrer han et parti heter "Bilistenes Russland".
"Vi har presentert et tilbud som gjelder de bilister som betaler sine straffer for trafikkreglerbrudd før at saken er prøvd for en domstol. Hvis sjåføren ikke belaster politiet og klageinstanser med klager over straffvedtakelsen, er enig med den og betaler på 10 dager, så får han betale bare et halv av straffen, d.v.s. 50%". Vyatsjeslav Lysakov understreker at noen europeiske land gjør det på sånn måte og det er noe som stimulerer folk til å følge/adlyde trafikkregler.
Det utarbeides samtidig et forslag om innføring av et straffansvar for bilskiltstyveri. "Tyveri av bilskilts har blitt ganske serios næringsvirksomhet som skaper store problemer til bileiere,"- sier Lysakov. "I tillegg må det utvides straffansvaret for biltyveri".

Dette er min første forsøk i tekstoversetning til norsk. Håper dere blir interessert med den.
Med vennlig hilsen.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Russiske nyheter fra Rambler. Det kan bli mulig å få straffrabatt i Russland.

  Det skal behandles et nytt lovforslag i Duma (det russiske Parlamentet) i høsten. Bilførere vil få et 50% rabatt til sine straffer hvis forslaget blir vedtatt.
  Det er Vyatsjeslav Lysakov som er forfatter av forslaget. Han er Dumas representant og leder av Den Sentrale Revisjonskomitéen i Russlands Folkefront. Også ( man kan aldri begynne en settning med Også, bruk heller Han styrer et parti som heter "...") styrer han et parti heter "Bilistenes Russland".

   


  "Vi har presentert et tilbud som gjelder de bilister som betaler sine straffer for trafikkreglerbrudd før at (dropp at) saken er prøvd for en domstol. Hvis sjåføren ikke belaster politiet og klageinstanser med klager over straffvedtakelsen, er enig med den og betaler på 10 dager (jeg skjønner ikke denne settningen), så får han betale bare halve straffen, d.v.s. 50%". Vyatsjeslav Lysakov understreker at noen europeiske land gjør det på en sånn måte og det er noe som stimulerer folk til å følge/adlyde trafikkregler.
  Det utarbeides samtidig et forslag om innføring av et straffansvar for bilskiltstyveri. "Tyveri av bilskilts (ta vekk) har blitt ganske seriøs næringsvirksomhet som skaper store problemer til bileiere,"- sier Lysakov. "I tillegg må det utvides straffansvaret for biltyveri".

  Dette er min første forsøk i tekstoversetning til norsk. Håper dere blir interessert med den.Håper dere syntes det er interessant. 
  Med vennlig hilsen.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More